ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: «Ξεπουλάει» το βιβλίο του στη Βρετανία – Τα ρεκόρ που καταγράφει

Πρίγκιπας Χάρι: «Ξεπουλάει» το βιβλίο του στη Βρετανία – Τα ρεκόρ που καταγράφει
(Photo by Adam Berry/Getty Images)

Μπορεί στην Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι να βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του να καταβαραθρώνονται όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με την αυτοβιογραφία του η οποία μέσα σε μια εβδομάδα έχει πουλήσει σχεδόν μισό εκατομμύριο αντίτυπα

Η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι έχει πουλήσει - σύμφωνα με τον Guardian - σχεδόν μισό εκατομμύριο αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη εβδομάδα που κυκλοφόρησε, καθιστώντας το το βιβλίο (μη λογοτεχνίας) με τις ταχύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Ειδικότερα,σύμφωνα με τη Nielsen, το «Spare» πούλησε συνολικά 467.183 έντυπα αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, καθιστώντας το Νο 1 στα charts των βιβλίων. Αυτό δεν περιλαμβάνει πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων ή αντίγραφα ακουστικών βιβλίων.

Ο Penguin Random House (PRH) UK είπε ότι το βιβλίο είχε πουλήσει 750.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο σε όλες τις μορφές – σκληρό εξώφυλλο, ηλεκτρονικά βιβλία και ηχητικά βιβλία – την πρώτη εβδομάδα του.

Ο Λάρι Φίνλεϊ, διευθύνων σύμβουλος του Transworld, του τμήματος PRH που εξέδωσε το βιβλίο στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσαν ότι το Spare ήταν το βιβλίο μη λογοτεχνίας με τις ταχύτερες πωλήσεις την πρώτη ημέρα της έκδοσής του.

Ο Φίνλεϊ έκανε επίσης γνωστό ότι, εκτός από το ότι ήταν το πιο γρήγορο βιβλίο σε πωλήσεις, «πλέον γνωρίζουμε ότι είναι επίσης τα απομνημονεύματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην πρώτη εβδομάδα δημοσίευσής του». Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το πρώτο βιβλίο μαγειρικής Pinch of Nom της Kay Allinson, το οποίο πούλησε 210.506 αντίτυπα τις πρώτες τρεις ημέρες κυκλοφορίας του το 2019.

Στη δεύτερη θέση στο βρετανικό chart αυτής της εβδομάδας βρίσκεται το Bored of Lunch: The Healthy Slow Cooker Book του Nathan Anthony, το οποίο πούλησε 31.928 αντίτυπα.