ΕΘΝΙΚΑ

Σεισμός Τουρκία: Ο Τούρκος πρέσβης στο Βερολίνο ευχαριστεί την Ελλάδα για την βοήθεια

Σεισμός Τουρκία
Ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στην Τουρκία
AP

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υποσχεθεί βοήθεια ταχύτερα από τις περισσότερες χώρες «σημαίνει πολλά για τον τουρκικό λαό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Τουρκίας

Την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα, εξέφρασε ο τούρκος πρέσβης στο Βερολίνο Αχμέτ Μπασάρ Σεν.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υποσχεθεί βοήθεια ταχύτερα από τις περισσότερες χώρες «σημαίνει πολλά για τον τουρκικό λαό», σημείωσε ο τούρκος διπλωμάτης Αχμέτ Μπασάρ Σεν σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Ομίλου FUNKE και πρόσθεσε ότι, όταν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει ξεπεραστεί, όλοι ελπίζουν σε μια περαιτέρω περίοδο «ρεαλιστικής συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου» μεταξύ των δύο χωρών.

Ο ίδιος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση Phoenix, επισήμανε: «Όταν πρόκειται για ανθρωπιστικές καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι δύο λαοί έχουν μεγάλη ευαισθησία ο ένας για τον άλλον. Αυτό συνέβαινε πάντα στην ιστορία, βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον σε καταστροφές. Και τώρα η Τουρκία είναι ευγνώμων για αυτή τη βοήθεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ