Σεισμός Τουρκία - Συρία: Η Κούβα θα στείλει υγειονομικό προσωπικό στις δύο χώρες

Τουρκία - Συρία: Χώρες από όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει να στείλουν υγειονομικό προσωπικό και ανθρωπιστική βοήθεια στις δύο χώρες που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών
Σεισμός Τουρκία - Συρία: Η Κούβα θα στείλει υγειονομικό προσωπικό στις δύο χώρες
AP Photo
1'

Οι αρχές της Κούβας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα στείλουν υγειονομικό προσωπικό στην Τουρκία και τη Συρία προκειμένου να βοηθήσουν τις δύο χώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας.

Η Αβάνα επεσήμανε χθες το βράδυ ότι 32 γιατροί ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την Τουρκία. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Σύρος πρεσβευτής Γάσαν Ομπέιντ δήλωσε στα κουβανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι 27 Κουβανοί γιατροί θα πάνε στη Συρία.

Χώρες από όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει να στείλουν υγειονομικό προσωπικό και ανθρωπιστική βοήθεια στις δύο χώρες που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 23.700 άνθρωποι.

Από το 1959 και μετά η Κούβα στέλνει τον "στρατό της με τις λευκές ποδιές" σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο όπου έχουν σημειωθεί φυσικές καταστροφές ή υπάρχουν ξεσπάσματα επιδημιών.

Οι Κουβανοί γιατροί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της χολέρας στην Αϊτή και του έμπολα στη δυτική Αφρική τη δεκαετία του 2010.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Πόσο θα επηρεάσει ο σεισμός την Ελλάδα - Τι εκτιμούν στο Newsbomb.gr κορυφαίοι επιστήμονες

Σεισμός Τουρκία: Σβήνουν οι ελπίδες - Σπαραγμός στα συντρίμμια με νεκρούς κάθε ηλικίας

Τουρκία: Βραβευμένος σεφ έκλεισε το εστιατόριό του και μαγειρεύει για τους άστεγους στο Χατάι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή