Πακιστάν: Εννέα νεκροί αστυνομικοί σε επίθεση αυτοκτονίας

Πακιστάν:Τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 11 ακόμη τραυματίστηκαν σε  επίθεση αυτοκτονίας στη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουχιστάν
Επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
Επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
ΑΡ
2'

Τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 11 άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν τη Δευτέρα (6/3) ανέφεραν οι αρχές, στην τελευταία από μία σειρά πρόσφατων επιθέσεων κατά του προσωπικού ασφαλείας στο έθνος της Νότιας Ασίας.

Ο ανώτερος επιθεωρητής της αστυνομίας Kachhi Mehmood Notezai δήλωσε ότι ένα όχημα που μετέφερε αστυνομικούς στόχευσε στην περιοχή Sibi της επαρχίας. «Τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι διεξήχθη έρευνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Μεταξύ των τραυματιών αξιωματικών, τρεις παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και λαμβάνουν νοσοκομειακή περίθαλψη. Το Μπαλουχιστάν, η μεγαλύτερη επαρχία του Πακιστάν σε μέγεθος, έχει βιώσει μια δεκαετή εξέγερση από αυτονομιστές που απαιτούν ανεξαρτησία από την κυβέρνηση, καταγγέλλοντας το μονοπώλιο του κράτους και την αποκλειστική εκμετάλλευση των ορυκτών πόρων της περιοχής.

Η νέα επίθεση ήταν η τρίτη σημαντική επίθεση εναντίον του προσωπικού ασφαλείας εδώ και πολλούς μήνες, υπογραμμίζοντας την ταχέως επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας στη χώρα. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 άλλοι τραυματίστηκαν τον Φεβρουάριο, αφού οι μαχητές εισέβαλαν στην έδρα της αστυνομίας στο Καράτσι. Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, γνωστοί ως Tehreek e Taliban Pakistan (TTP), ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

Και τον Ιανουάριο, τουλάχιστον 100 άνθρωποι - κυρίως αξιωματούχοι της αστυνομίας - πέθαναν μετά από μια επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στη βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ σε μία από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις στη χώρα εδώ και χρόνια. Ο εκπρόσωποι της οργάνωσης TTP ισχυρίστηκαν αρχικά ότι η έκρηξη ήταν «εκδίκηση» για το θάνατο ενός μαχητή TTP πέρυσι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή