ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται το θρίλερ με την Julia Faustyna: Το DNA θα αποκαλύψει αν είναι η Μαντλίν Μακάν

Συνεχίζεται το θρίλερ με την Julia Faustyna: Το DNA θα αποκαλύψει αν είναι η Μαντλίν Μακάν
Instagram/@iammadeleinemccan

Τα νεότερα νέα με την 21χρονη Julia Faustyna που πιστεύει ότι είναι η Μαντλίν Μακάν.

Μια Πολωνή που πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι η Μαντλίν Μακάν έχει δώσει δείγματα για να τη διενέργεια τεστ DNA για να διαπιστωθεί εάν είναι η αγνοούμενη Βρετανίδα.

Η Julia Faustyna, γνωστή και με τα ονόματα Julia Wendell ή Wandelt, ισχυρίζεται στο Instagram και στο TikTok ότι μπορεί να είναι το παιδί - που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ βρίσκονταν σε οικογενειακές διακοπές στην Πορτογαλία το 2007 - λόγω ομοιοτήτων στην ηλικία και την εμφάνισή της.

Η 21χρονη έχει συγκεντρώσει χιλιάδες followers στα social media. Έχει καταθέσει δείγματα προκειμένου να διαπιστωθεί η καταγωγή της.

Instagram/@iammadeleinemccan

«Αν τα αποτελέσματα δείξουν ότι έχει βρετανική καταγωγή, τότε θα συνεχίσουμε την έρευνα για τη Μαντλίν Μακάν. Θα επικοινωνήσουμε και με τους ερευνητές στην Πορτογαλία» σημείωσε η Dr Fia Johansson που μετέφερε την 21χρονη από την Πολωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Είχε αρχίσει να δέχεται απειλές θανάτου και θεωρήθηκε κρίσιμη η μεταφορά της σε ασφαλές σπίτι. «Έχουμε πολλά στοιχεία ότι είχε πέσει θύμα τράφικινγ. Είχε μεταφερθεί στην Πολωνία από άλλη χώρα. Διεξάγουμε έρευνα, αλλά η Julia δεν είναι σίγουρα βιολογικό παιδί των γονιών της στην Πολωνία».

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η καταγωγή της 21χρονης Julia Faustyna προέρχεται από την ίδια περιοχή με τους γονείς της Μαντλίν Μακάν, τότε θα σταλούν αμέσως τα στοιχεία στους ερευνητές στην Πορτογαλία. Η 21χρονη δεν θυμάται, όπως ανέφερε, το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας.

Οι λεπτομέρειες από την παιδική της ηλικία δεν ταιριάζουν. Γεγονός που την κάνει να πιστεύει ότι απήχθη όταν ήταν νήπιο. Ανάμεσα στα στοιχεία που την κάνουν να πιστεύει ότι είναι η μικρή Μαντλίν Μακάν είναι μια κηλίδα στο δεξί της μάτι και το λακάκι στο μάγουλό της.

Ήταν νωρίτερα μέσα στον μήνα που ο Pawel Noga δήλωσε στο πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Gazeta πως οι αρχές απέκλεισαν την εκδοχή της. Η 21χρονη και η ερευνήτρια Dr Johanssson διέψευσαν την ανακοίνωσή του. «Κανένας αστυνομικός στην Πολωνία δεν είπε ότι η Julia δεν είναι η Μαντλίν Μακάν και πως όλα ήταν ψέματα.

Σκοπεύουν μάλιστα να εξαναγκάσουν τη μητέρα της 21χρονης να υποβληθεί σε εξέταση DNA.

Μαντλίν Μακάν ή Livia Schepp;

Και ενώ προσπαθούν να διαπιστώσουν κατά πόσο μπορεί να είναι η μικρή Μαντλίν Μακάν, οι χρήστες του διαδικτύου εικάζουν ότι θα μπορούσε να είναι η Livia Schepp. Είχε εξαφανιστεί το 2011 μαζί με τη δίδυμη αδελφή της Alessia στα έξι της χρόνια από την Ελβετία.

«Η Julia είναι πολύ ανοιχτή στην ιδέα ότι μπορεί να είναι κάποιο άλλο εξαφανισμένο παιδί. Ελπίζουν να κάνουν ένα τεστ DNA με την οικογένειά της» σημείωσε πρόσφατα στη SUN η Dr Fia Johansson.

Η 21χρονη θέλει απλά να μάθει την αλήθεια για το ποια είναι. «Ένας από τους λόγους που την έκαναν να πιστεύει ότι είναι η μικρή Μαντλίν Μακάν είναι το γεγονός πως ένας από τους υπόπτους στην υπόθεση μοιάζει με έναν άντρα που την κακοποίησε ως παιδί». Ο ίδιος άντρας θα μπορούσε να συνδέεται εκτός από τη Μαντλίν Μακάν και με άλλα εξαφανισμένα παιδιά.

Από τη στιγμή που η Julia έκανε τεστ, ερευνούν και το κατά πόσο είναι δυνατό να συγκριθεί και με αυτό της αγνοούμενης Livia Schepp. «Ερευνούμε όλες τις πιθανότητες σε αυτό το στάδιο».

Από την άλλη πλευρά, η οικογένειά της 21χρονης φέρεται να τα αποδίδει όλα στο γεγονός ότι «πάντα ήθελε να είναι δημοφιλής». Θα αρκούσε βέβαια ένα τεστ DNA για να μπει ένα τέλος στις εκατέρωθεν δηλώσεις. Όπως όλα δείχνουν, το θρίλερ με την 21χρονη που υποστηρίζει ότι είναι η Μαντλίν Μακάν θα συνεχίσει να μας απασχολεί.

Διαβάστε επίσης:

Μαντλίν Μακάν: Οι γονείς της Πολωνής αρνούνται το τεστ DNA - «Θέλει να γίνει διάσημη»

Yπόθεση Μαντλίν: Αρνητικά τα πρώτα τεστ της Πολωνής - Τι δηλώνουν οι γονείς της

Μυστήριο με την «Πολωνή Μαντλίν Μακάν»: Οι υποψίες της Σκότλαντ Γιαρντ για την Τζούλια Βέντελ