ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με τον θάνατο Πολωνής ερωμένης μεγαλοτραπεζίτη - Η δίκη για την περιουσία και οι κατηγορίες

Μυστήριο με τον θάνατο Πολωνής ερωμένης μεγαλοτραπεζίτη - Η δίκη για την περιουσία και οι κατηγορίες
Getty / Newsbomb.gr

Η αστυνομία βρήκε τη σορό της 44χρονης στο διαμέρισμα που διέμενε στο Clapham του Λονδίνου. Είχε κατηγορηθεί από τον αδερφό του πολυεκατομμυριούχου ότι του «έφαγε» την περιουσία.

Νεκρή σε διαμέρισμα στο Λονδίνο βρέθηκε η Πολωνή ερωμένη του πολυεκατομμυριούχου μεγαλοτραπεζίτη της Goldman Sachs, Ντάνι Τρούελ. Η 44χρονη Πολωνή είχε κατηγορηθεί ότι κατά τη διάρκεια της σχέση της με τον Τρούελ του «έφαγε» 4 εκατ. λίρες, ενώ από το 2019 που πέθανε ο Τρούελ βρισκόταν σε διαμάχη με τον αδερφό του.

Η Μαγκνταλένα Ζαλίνσκα ήταν μητέρα δύο παιδιών, πρώην ιδιοκτήτρια night club στο Λονδίνο και ήταν εκείνη που φρόντιζε τον Τρούελ μέχρι την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, στη διαθήκη του της είχε αφήσει ένα εκατομμύριο λίρες και της μεταβίβασε το δικαίωμα να εξακολουθεί να μένει στο κοινό τους σπίτι.

Η αστυνομία βρήκε τη σορό της 44χρονης στο διαμέρισμα που διέμενε στο Clapham του Λονδίνου, αφότου έσπασαν την πόρτα, μετά από κλήση γειτόνων της που ανησύχησαν. Η υπόθεση, όμως, πήρε μια μυστηριώδη τροπή καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν τον θάνατό της απροσδόκητο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος, όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία στη Daily Mail.

Η Πολωνή ερωμένη του Ντάνι ΤρούελDaily Mail

Η ίδια φέρεται να είχε πρόβλημα με το αλκοόλ, ενώ μετά τον θάνατο του Τρούελ αυτό φαίνεται πως επιδεινώθηκε. Ο πρώην σύζυγος της Μαγκνταλένα, Βόιτσεκ Ζαλίνσκι επιβεβαίωσε τον θάνατό της στη Daily Mail και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η πρώην σύζυγός του ήταν call girl.

Ποιος ήταν ο Ντάνι Τρούελ

Ο Ντάνι Τρούελ ήταν πολυεκατομμυριούχος μεγαλοτραπεζίτης της Goldman Sachs αρχικά και στη συνέχεια Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου Φιλανθρωπικού fund της Μεγάλης Βρετανίας. Πέθανε το 2019 μετά από μακρά ασθένεια, σε ηλικία μόλις 55 ετών.

Ο ίδιος κέρδιζε πάνω από 3 εκατομμύρια λίρες ετησίως και η περιουσία του, κατά τον θάνατό του, ανερχόταν στα 18 εκατομμύρια λίρες. Ο Τρούελ το 2012 διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας που αργότερα έγινε μια μορφή νόσου του κινητικού νευρώνα.

Κατά τη διάρκεια της μακράς ασθένειάς του, ο Ντάνι Τρούελ ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ, όπως και η Πολωνή ερωμένη του.

Ο πολυεκατομμυριούχος Ντάνι ΤρούελDaily Mail

Ο 61χρονος αδερφός του Ντάνι, Έντι Τρούελ, ο οποίος είναι επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο Σίτι του Λονδίνου, ισχυρίστηκε ότι παρόλο που η Μαγκνταλένα είχε σεξουαλική σχέση με τον αδελφό του, ήταν το πρόσωπο που τον φρόντιζε με αμοιβή από το 2012 και δεν ζούσε μαζί του.

Η Ζαλίνσκα αρνήθηκε τους ισχυρισμό αυτόν και επέμενε ότι είχαν μια «ρομαντική και ερωτική σχέση» για 14 χρόνια.

Με τη διαθήκη του άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, ύψους 14 εκατομμυρίων λιρών, σε φιλανθρωπικό καταπίστευμα, αλλά 4 εκατομμύρια λίρες βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο μιας σκληρής διαμάχης μεταξύ του αδελφού του, Έντι Τρούελ και της Πολωνής ερωμένης του, Μαγκνταλένα Ζαλίνσκα, στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η δίκη και οι κατηγορίες ότι η Πολωνή «έφαγε» τα λεφτά του Τρούελ

Στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο δικαστής Μάικλ Γκριν είπε ότι ο Τρούελ είχε σημαντική προσωπική περιουσία, αλλά ζούσε «έναν φαινομενικά λιτό τρόπο ζωής», δεν οδηγούσε, δεν είχε ακριβά χόμπι ούτε έκανε πολλές και ακριβές διακοπές και ζούσε σε μίζερο επιπλωμένο ημιυπόγειο.

Ο αδερφός του, ωστόσο, θεώρησε ότι μεγάλο μέρος της περιουσίας του πήγε στην Πολωνή. Τα περιβόητα 4 εκατομμύρια φέρεται να πήγαν σε μια εταιρεία μέσω της οποίας εκείνη διαχειριζόταν το νυχτερινό κλαμπ στο Λονδίνο μεταξύ 2013 και 2018, ενώ περιλαμβάνουν και το 1 εκατ. λίρες που της άφησε στη διαθήκη του.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, η Μαγκνταλένα Ζαλίνσκα είχε παραδεχθεί ορισμένους από τους ισχυρισμούς του αντιδίκου περί υπερβολικών δαπανών, κάποιες από τις οποίες έγιναν «απερίσκεπτα» και προς όφελός της, αλλά δεν ήταν σκόπιμη απόπειρα να εξαφανίσει τα περιουσιακά της στοιχεία πριν από τη δίκη για την αξίωση των 4 εκατομμυρίων λιρών εναντίον της.

Ωστόσο, με τον θάνατό της η υπόθεση παγώνει. Κανονικά ήταν να εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο το επόμενο έτος μετά από πολλές παρατεταμένες ακροάσεις μέχρι σήμερα, στις οποίες οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον Έντι Τρούελ και τον Τζον Χάτσαρντ αμφισβήτησαν, όπως αποκαλούσαν, την «ποιότητα» της «περίεργης» σχέσης της Ζαλίνσκα με τον Ντάνι.

Επομένως, για τον Έντι Τρούελ η υπόθεση για το τι απέγιναν τα χρήματα του αδερφού του θα παραμείνει ένα μυστήριο, ενώ δεν πρόκειται να πάρει μέρος της περιουσίας του.