ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αρχίσαν τα όργανα έξω από το δικαστήριο - Οπαδοί του Τραμπ συγκρούστηκαν με διαδηλωτές

ΗΠΑ: Αρχίσαν τα όργανα έξω από το δικαστήριο - Οπαδοί του Τραμπ συγκρούστηκαν με διαδηλωτές

ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με το κατηγορητήριο ο Ντόναλντ Τράμπ - Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές της Νέας Υόρκης

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η ιστορική δίκη του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρικτές του αλλά και αγανακτισμένοι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν, ήρθαν σε σύγκρουση δίνοντας μια «γεύση» από το τεταμένο κλίμα που υπάρχει.

Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 9.30 το πρωί, οπαδός του Τραμπ προσπάθησε να σκίσει ένα πανό που κρατούσαν διαδηλωτές με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

«Είσαι στη λάθος πλευρά!» άρχισε να της φωνάζει το πλήθος, αρπάζοντας τη σημαία που η γυναίκα προσπαθούσε να σκίσει με μανία. Άλλος υποστηρικτής του Τραμπ ακούστηκε να φωνάζει: «Φύγε από εδώ, παλιότσαντάκι με κόκαλα!»

Έκπληξη ήταν η εμφάνιση του βουλευτή Τζορτζ Σάντος στο δικαστήριο με τη φυναίκα που προκάλεσε το επεισόδιο να τον υποδέχεται με θέρμη.

Ο βουλευτής Τζορτζ Σάντος

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πύργο Τραμπ για το δικαστήριο στις 10.30 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα), πλαισιωμένος από μια τεράστια αυτοκινητοπομπή. Νωρίτερα σήμερα, ζήτησε η δίκη του να διεξαχθεί στο Στάτεν Άιλαντ και όχι στο Μανχάταν. Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, του οποίου η καριέρα θα καθοριστεί από την αμφιλεγόμενη υπόθεση, εθεάθη να προσέρχεται αθόρυβα νωρίτερα σήμερα στο γραφείο του.

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης έχουν λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια μετά την απόφαση του δικαστηρίου με πάνω από 35.000 αστυνομικούς να είναι σε επιφυλακή. Χθες ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ζήτησε από το πλήθος να επιδείξει την «καλύτερη συμπεριφορά».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Όχι κάμερες και λάπτοπ στη δικαστική αίθουσα - Περιορισμοί στην πρόσβαση δημοσιογράφων

ΗΠΑ: Στη Νέα Υόρκη ο Ντόναλντ Τραμπ – Θα δηλώσει «αθώος»

Ντόναλντ Τραμπ: Το πάρτι στη βίλα του στη Φλόριντα μετά τη δίωξη - Στο πλευρό του η Μελάνια