ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Ισπανία: Χρειάστηκαν μόλις 30 δευτερόλεπτα για να ψηφίσουν όλοι - Καινούργιο ρεκόρ

Εκλογές στην Ισπανία: Χρειάστηκαν μόλις 30 δευτερόλεπτα για να ψηφίσουν όλοι - Καινούργιο ρεκόρ
AP NewsRoom

Ένα πιθανό κίνητρο του νέου ρεκόρ ήταν ο «ανταγωνισμός» με ένα άλλο χωριό, το Ιλάν ντε Βάκας, στην Ισπανία, που έχει μόλις τρεις ψηφοφόρους.

Ένα καινούργιο ρεκόρ κατάφεραν κάτοικοι του χωριού Βιλαρόγια, στην Ισπανία, στις αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, 28 Μαΐου 2023.

Φέτος, κατάφεραν να ψηφίσουν σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Στο συγκεκριμένο χωριό καταγεγγραμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι μόλις επτά ψηφοφόροι. Όλοι τους κατάφεραν να προσέλθουν στις κάλες 29.52 δευτερόλεπτα, καταφέρνοντας έτσι να καταρρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ που είχαν, των 32 δευτερολέπτων.

«Δεν ξέρω καν αν θα πάρω και τις επτά ψήφους, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο» δήλωσε ο Σαλβάρο Πέρεζ, δήμαρχος από το 1973.

Φαίνεται πως και οι 7 ψηφοφόροι είναι «πολύ καλά εκπαιδευμένοι» και ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν μόλις θα άνοιγαν οι κάλπες.

Ο δήμαρχος, λίγη ώρα αφού τελειώσαν την ψηφοφορία, φαίνεται πως δικαιώθηκε δεδομένου ότι το μικρό χωριό ήταν το πρώτο μέρος της Ισπανίας στο οποίο είχαν ολοκληρωθεί οι εκλογές.

Να σημειωθεί, δε, πως, όπως παραδέχθηκε ο Πέρεζ, ένα πιθανό κίνητρο του νέου ρεκόρ ήταν ο «ανταγωνισμός» με ένα άλλο χωριό, το Ιλάν ντε Βάκας, που έχει μόλις τρεις ψηφοφόρους.

Σχετικές ειδήσεις