ΚΟΣΜΟΣ

Σοϊγκού: «Η Ουκρανία σχεδιάζει πυραυλικά πλήγματα στην Κριμαία»

Σοϊγκού: «Η Ουκρανία σχεδιάζει πυραυλικά πλήγματα στην Κριμαία»
AP.

«Η Ρωσία θα αντεπιτεθεί», προειδοποίησε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας.

Σήμερα (20/06), ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ανέφερε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να επιτεθεί με αμερικανικά συστήματα πυροβολικού HIMARS και πυραύλους Storm Shadow στην –ελεγχόμενη από τη Μόσχα– Κριμαία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα αντεπιτεθεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Τέτοια πλήγματα, τα οποία η Ρωσία θεωρεί ότι βρίσκονται εκτός της περιοχής όπου διεξάγει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί την εισβολή στην Ουκρανία, υποδηλώνουν και ανάμειξη πλήρους κλίμακας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Μεγάλης Βρετανίας στη σύγκρουση, τόνισε.

Νυχτερινές επιδρομές των Ρώσων

Τα ξημερώματα (20/06), η Ρωσία «εξαπέλυσε» ευρεία αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία με στόχο την πρωτεύουσα και τις πόλεις από τα ανατολικά προς τα δυτικά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πέρασε τη νύχτα με σειρήνες αεροπορικής επιδρομής. Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας της χώρας κατέρριψαν 28 από τα 30 –ιρανικής κατασκευής– μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed που εκτόξευσε η Ρωσία, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες.

«Περίπου είκοσι εχθρικοί στόχοι εντοπίσθηκαν και καταστράφηκαν από τις δυνάμεις και την αεράμυνα στον εναέριο χώρο γύρω από το Κίεβο. Άλλη μία μαζική αεροπορική επίθεση στην πρωτεύουσα», γνωστοποίησε ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, μέσω του Telegram.

Επίθεση πυροβολικού στο Ντνιπροπετρόφσκ

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ρώσοι έπληξαν με βαρύ πυροβολικό την κοινότητα Μιρίφσκα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Νικοπόλ του Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με ανάρτηση του Σερχίι Λισάκ, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντνιπροπετρόφσκ. «Τη νύχτα, ο επιτιθέμενος “άνοιξε” πυρ κατά της κοινότητας Μιρίφσκα, της Νικοπόλ. Ήταν από το βαρύ πυροβολικό, πέρασε χωρίς θύματα», έγραψε.

Σχετικές ειδήσεις