ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει την Ουκρανία να εκσυγχρονίσει τον στρατό της»

Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει την Ουκρανία να εκσυγχρονίσει τον στρατό της»
AP.

Η Συμμαχία «θα βοηθήσει περαιτέρω» το Κίεβο, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σήμερα (21/06), ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δεσμεύθηκε ότι η Συμμαχία θα βοηθήσει περαιτέρω την Ουκρανία να εκσυγχρονίσει τον στρατό της, στη διάρκεια της Συνόδου που θα διεξαχθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας, τον Ιούλιο.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ότι τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ θα υιοθετήσουν ένα πολυετές πακέτο βοήθειας, ώστε ο στρατός της Ουκρανίας να έλθει στα πρότυπα της Συμμαχίας, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Ακόμη, προσέθεσε ότι το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να κάνει τη μετάβαση από έναν στρατό που βασίζεται στο παλιό σοβιετικό μοντέλο προς μία σύγχρονη δύναμη που λειτουργεί με βάση τα πρότυπα της Συμμαχίας.

«Η Ουκρανία ανακτά εδάφη από τη Ρωσία»

Σύμφωνα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, έπειτα από μήνες στρατιωτικής εκπαίδευσης στον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία ανακτά εδάφη από τη Ρωσία, ενώ, υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς στήριξης της χώρας και στάθηκε στα εμπόδια που αντιμετωπίζει η ουκρανική αντεπίθεση, όπως το δύσκολο έδαφος και τις καλά εδραιωμένες αμυντικές θέσεις της Ρωσίας.

Οι 31 χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν το διήμερο 11 – 12 Ιουλίου στο Βίλνιους και αναμένεται να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη στήριξη στην Ουκρανία.

Σχετικές ειδήσεις