ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Titan: Πώς καταστράφηκε το βαθυσκάφος - Τα συγκλονιστικό βίντεο που έγιναν viral

Υποβρύχιο Titan: Πώς καταστράφηκε το βαθυσκάφος - Τα συγκλονιστικό βίντεο που έγιναν viral

Υποβρύχιο Titan: Mία σειρά απο βίντεο που αναπαριστούν την  έκρηξη του «Tιτάνα» έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι πέντε άνθρωποι που επέβαιναν στο υποβρύχιο «Τιτάνας» το οποίο αγνοούνταν από την Κυριακή (18/6), έχασαν τη ζωή τους σε μια «καταστροφική έκρηξη», δήλωσε η αμερικανική ακτοφυλακή, με πολλούς ειδήμονες να προσθέτουν ότι το πλήρωμα πιθανότατα πέθανε ακαριαία.

Αν και ορισμένοι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν συντρίμμια για να ανασυνθέσουν τις τελευταίες στιγμές του σκάφους, βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται ότι δείχνουν επακριβώς πώς θα μπορούσε να μοιάζει η έκρηξη. Ένα από τα κλιπ - ένα παλιό βίντεο ενός δεξαμενόπλοιου που καταρρέει ξαφνικά στο YouTube - δείχνει ότι η κατάρρευση συμβαίνει σοκαριστικά γρήγορα.

Τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στο TikTok όπου έχουν κερδίσει μεγάλη έλξη. Όπως αναφέρει η New York Post, ένα από αυτά δείχνει ένα σκάφος που μοιάζει με στρατιωτικό υποβρύχιο να ισοπεδώνεται ξαφνικά, να κουλουριάζεται σε ένα κομμάτι μετάλλου και στη συνέχεια να καταστρέφεται, αφήνοντας πίσω του φυσαλίδες αέρα και συντρίμμια.

Ένα άλλο παρόμοιο βίντεο δείχνει τον υποβρύχιο «Τιτάνα» του OceanGate να καταδύεται προς τον πυθμένα της θάλασσας όταν αρχίζει να θρυμματίζεται σαν κονσέρβα, ανέφερε η Post.

Η λεζάντα του βίντεο λέει: «Ένας τοίχος από μέταλλο και θαλασσινό νερό κατέστρεψε το σκάφος από τη μια άκρη στην άλλη, όλα σε περίπου 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου». Αφού έκανε την ανακοίνωση για το εξαφανισμένο υποβρύχιο, ο υποναύαρχος John Mauger είπε στους δημοσιογράφους στη Βοστώνη ότι η ανάλυση έδειξε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στον πυθμένα της θάλασσας, 500 μέτρα από την πλώρη του Τιτανικού, ήταν από την πίεση.

Ο Μάουγκερ είπε ότι το Λιμενικό Σώμα δεν μπορούσε να είναι σίγουρο πότε ή γιατί το σκάφος ανατινάχθηκε. «Θα συλλέξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε», πρόσθεσε. Στο πλοίο βρίσκονταν ο Βρετανός εξερευνητής Χάμις Χάρντινγκ, ο Γάλλος ειδικός στα υποβρύχια Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο Πακιστανό-Βρετανός μεγιστάνας Σαχζάντα Νταγούντ Dawood και ο γιος του Σουλεμάν και ο Στοκτον Ρας, διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας OceanGate Expeditions του υποβρυχίου.