ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ζητάει συγνώμη ο τουρίστας που βανδάλισε το Κολοσσαίο - Κινδυνεύει με 5 χρόνια φυλάκισης

Ιταλία: Ζητάει συγνώμη ο τουρίστας που βανδάλισε το Κολοσσαίο - Κινδυνεύει με 5 χρόνια φυλάκισης
Youtube

Κολοσσαίο: Ο τουρίστας κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών.

Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που προκάλεσε σάλο επειδή χάραξε ονόματα στο Κολοσσαίο. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο άνδρας που βανδάλισε το αρχαίο μνημείο είχε πάει ταξίδι με την αρραβωνιαστικιά του στην Ιταλία.

Το ζευγάρι καταγράφηκε σε βίντεο την ώρα που ο νεαρός χάραζε το όνομα της κοπέλας του με κλειδί στον τοίχο. Φαίνεται να χαμογελάει, ακόμη κι όταν αυτός που τραβάει το βίντεο τον επιπλήττει μιλώντας του στα αγγλικά και τον βρίζει.

«Είμαι ευγνώμων στους καραμπινιέρους που ταυτοποίησαν αμέσως τον φερόμενο ως δράστη της απολίτιστης και παράλογης πράξης που διαπράχθηκε στο Κολοσσαίο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σανγκιουλιάνο.

Σύμφωνα με το ANSA, ο τουρίστας κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών.

Ο Ταγματάρχης Ρομπέρτο Μαρτίνα, της αστυνομίας των καραμπινιέρων, είπε στη MailOnline: «Οι συνάδελφοι μίλησαν με τον άνδρα και εξέφρασε τη συγγνώμη του και την ειλικρινή του μεταμέλεια για αυτό που έκανε.

«Είχε επικοινωνήσει μαζί μας αφού εξασφαλίσαμε το κινητό του τηλέφωνο από τα αρχεία του ξενοδοχείου και του αφήσαμε μήνυμα να μας καλέσει. Φυσικά ανησυχούσε για τις νομικές επιπτώσεις και του εξηγήθηκαν όλα αυτά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο νεαρός του βίντεο ονομάζεται Ιβάν Ντιμιτρόφ (αλλά χρησιμοποιεί και το επίθετο Χόκινς), είναι 27 ετών και εργάζεται ως γυμναστής και ντελιβεράς στο Μπρίστολ.

Ο 27χρονος, που γεννήθηκε στη Βουλγαρία, συζεί με την μακροχρόνια σχέση του, την επιχειρηματία Χέιλι Μπρέισι, την κοπέλα με την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα τη Ρώμη.