Ρωσία: Η Μόσχα δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

O Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, διαβεβαίωσε πως Μόσχα δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, παρά τους ισχυρισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ρωσία: Η Μόσχα δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
AP Photo
1'

Την Τετάρτη η Ρωσία ανέφερε πως όλα τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό ουκρανικά λιμάνια θα θεωρούνται δυνητικοί μεταφορείς στρατιωτικών φορτίων. Οι χώρες υπό τη σημαία των οποίων πλέουν τα πλοία αυτά θα θεωρούνται «μέρος της σύρραξης» στο πλευρό της Ουκρανίας.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Λευκός Οίκος είπε ότι η Ρωσία μπορεί να διευρύνει τους στόχους της και, εκτός από τις αποθήκες σιτηρών στην Ουκρανία, να εξαπολύει επιθέσεις και σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

«Οι προσπάθειες να αποδοθεί στη Ρωσία η προετοιμασία επιθέσεων σε εμπορικά σκάφη είναι καθαρή παραποίηση. Θεωρούμε τις δηλώσεις των ΗΠΑ ως απόπειρα να συγκαλυφθούν με κάθε μέσο οι δικές της καταστροφικές δραστηριότητες, που στοχεύουν στο ντε φάκτο σαμποτάζ της εφαρμογής των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης» ανέφερε ο Αντόνοφ, σύμφωνα με τον λογαριασμό της πρεσβείας στο Telegram.

Η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών την Δευτέρα. Υποστηρίζει ότι αγνοήθηκε ένα μνημόνιο που είχε υπογραφεί στην Κωνσταντινούπολη ταυτόχρονα με αυτήν τη συμφωνία και στόχος του ήταν να διευκολυνθεί η εξαγωγή ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή