ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας κάτοικος Ισραήλ: «Πέρασε ρουκέτα πάνω απο το σπίτι μου, νόμιζα ότι ήταν αεροπλάνο»

Έλληνας κάτοικος Ισραήλ: «Πέρασε ρουκέτα πάνω απο το σπίτι μου, νόμιζα ότι ήταν αεροπλάνο»

Συνεχίζονται οι επαναπατρισμοί Ελλήνων κατοίκων και τουριστών από το Ισραήλ

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Ισραήλ από τη Χαμάς την ώρα που η Γάζα έχει γίνει πεδιό μάχης από αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων που απαντούν με αντίποινα στην επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης που εισέβαλε αιφνιδιαστικά το Σάββατο στο ισραηλινό έδαφος.

Στο μεταξύ Έλληνες κάτοικοι του Ισραήλ αλλά και τουρίστες που βρέθηκαν στη χώρα για κάποιες ημέρες επαναπατρίζονται με πτήσεις απο το Τελ Αβίβ. Στην ΕΡΤ μίλησε ο κ. Ανέστης Συμεωνίδης κάτοικος Τελ Αβίβ, ο οποίος μίλησε για όσα βιώνει με τις πολεμικές συγκρούσεις που συνεχίζονται.

Η οικογένεια του κ. Συμεωνίδη βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ίδιος, όπως είπε, ζει 22 χρόνια στο Ισραήλ.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, δεν πάει άλλο», είπε αρχικά ο Έλληνας κάτοικος του Ισραήλ.

Ο κ. Συμεωνίδης σοκάρει λέγοντας πως «Εχθές το απόγευμα πέρασε πάνω από το σπίτι μου ρουκέτα, νόμιζα ότι ήταν αεροπλάνο και μετά από λίγο άκουσα το μπαμ».

«Κάθε σπίτι έχει καταφύγιο, αλλά πού να προλάβεις να πας, ειδικά όταν δεν ακούγονται οι σειρήνες. Όπως χθες με τη ρουκέτα», εξηγεί και προσθέτει με νόημα, «22 χρόνια στο Ισραήλ έχω ζήσει...».

«Η οικογένειά μου είναι στη Θεσσαλονίκη, τώρα θα επικοινωνήσω με την πρεσβεία, αν υπάρχει πτήση. Το έχω στο πρόγραμμα να γυρίσω μόνιμα στην Ελλάδα, αρκετά χρόνια είμαι εδώ, φτάνει», σημειώνει, ενώ συμπληρώνει πως έχει ζήσει 15 πολεμικές συρράξεις όλα τα χρόνια που βρίσκεται στο Ισραήλ.

«Ποτέ δεν τράβηξε τόσο», λέει, «γιαυτό καθυστερήσαμε. Το 2006 με τη Χεζμπολάχ ήταν δύσκολα, αλλά οι δουλειές ήταν κανονικά, όπως και τώρα. Βγήκα μία βόλτα πριν και είδα παιδάκια στο πάρκο με τους γονείς τους. Η ζωή συνεχίζεται», καταλήγει κλείνοντας.