ΚΟΣΜΟΣ

Απειλεί με πόλεμο η Βόρεια Κορέα

Απειλεί με πόλεμο η Βόρεια Κορέα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τις μονάδες πυροβολικού στη δυτική ακτή της κορεατικής χερσονήσου..

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τις μονάδες πυροβολικού στη δυτική ακτή της κορεατικής χερσονήσου προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για τα προγραμματισμένα γυμνάσια με πραγματικά πυρά που θα διεξαγάγει η Σεούλ, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας αναμένεται να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανοιχτά του νοτιοκορεατικού νησιού Γιονγκπιόνγκ, πριν από τη δύση του ηλίου, την Τρίτη.

Το επεισόδιο του Νοεμβρίου στο νησί Γιονγκπιόνγκ σηματοδότησε την πρώτη φορά που βομβαρδίστηκε κατοικημένη από άμαχους περιοχή μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας (1950-53). Ο βορειοκορεατικός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή δύο αμάχων και δύο πεζοναυτών, προκάλεσε τον τραυματισμό 18 ανθρώπων, κατέστρεψε κατοικίες και προκάλεσε περιφερειακή κρίση και ανησυχίες διεθνώς.

Στη Νέα Υόρκη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζοντας την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, όπου η ένταση κλιμακώνεται ενόψει της διεξαγωγής των ναυτικών ασκήσεων της Σεούλ.

Αμερικανός εκπρόσωπος είπε ότι η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας "προγραμματίστηκε για τις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος) προκειμένου τα άλλα μέλη του Συμβουλίου να έχουν το χρόνο για διαβουλεύσεις με τις πρωτεύουσές τους".

Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι θα επιτεθεί εναντίον της Νότιας Κορέας εάν η Σεούλ πραγματοποιήσει τις ασκήσεις.

Ροή Ειδήσεων