ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αιχμάλωτοι της Χαμάς ανακρίθηκαν και αποκάλυψαν ότι το αρχηγείο κρύβεται κάτω από το αλ Σίφα

Ισραήλ: Αιχμάλωτοι της Χαμάς ανακρίθηκαν και αποκάλυψαν ότι το αρχηγείο κρύβεται κάτω από το αλ Σίφα

Το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς ισχυρίζεται ότι οι αρχηγοί της οργάνωσης κρύβονται κάτω από νοσοκομεία στη Γάζα

Βίντεο που παρουσίασε ο ισραηλινός στρατός εμφανίζει αιχμάλωτους της Χαμάς να αναφέρουν ότι το αρχηγείο της παλαιστινιακής οργάνωσης κρύβεται κάτω από το νοσοκομείο αλ Σίφα.

Το Ισραήλ σχεδόν από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς ισχυρίζεται ότι οι αρχηγοί της Χαμάς κρύβονται κάτω από νοσοκομεία στη Γάζα από όπου οργανώνουν και δίνουν εντολές για τις επιθέσεις της οργάνωσης, ενώ η Χαμάς έχει διαψεύσει τους εν λόγω ισχυρισμούς.

Σε βίντεο ωστόσο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ εμφανίζονται αιχμάλωτοι, μέλη της Χαμάς που παραδέχονται ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί νοσοκομεία, σχολεία, κλινικές ή τζαμιά ως καταφύγια, καθώς, όπως λένε, είναι κτήρια τα οποία δεν βομβαρδίζονται. Παράλληλα αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν ασθενοφόρα για τη μεταφορά όπλων, φαγητού ή φορτίων αλλά και την εκκένωση τραυματισμένων αμάχων ή μαχητών και αξιωματικών της οργάνωσης.

«Τα ασθενοφόρα δεν βομβαρδίζονται. Εν καιρώ ειρήνης βρίσκονται στο στρατόπεδο και εν καιρώ πολέμου χρησιμοποιούνται για την εκκένωση τραυματισμένων αμάχων ή πολεμιστών και για αξιωματικούς και στρατιώτες. Μεταφέρουν οτιδήποτε σημαντικό, αξιωματικούς και άλλους τέτοιους», αναφέρει αιχμάλωτος της Χαμάς.

«Το πλεονέκτημα έιναι ότι οι Εβραίοι δεν χτυπούν ασθενοφόρα, δεν γίνονται στόχος. Μεταφέρουν φαγητό, φορτία και όπλα. Τα ασθενοφόρα είναι πιο ασφαλή, οι ιατρικοί χώροι, οι κλινικές, τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται προς όφελος της Χαμάς για να μην τα βομβαρδίζετε (σ.σ. το Ισραήλ)», σημειώνει αιχμάλωτος.

Άλλος αιχμάλωτος της Χαμάς αναφέρει ότι «μεταφέρουν εκρηκτικά και όπλα, φαγητό, ιατρικό εξοπλισμό για το αλ Κασάμ. Υπάρχει χώρος αποθήκευσης κάτω από σχολείο όπου κρύβουν όπλα, όλμους και σημαντικούς ομήρους».

Για το ποιος είναι ο λόγος που χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους κτήρια, απάντησε, «για να μην τους υποψιάζεται ο κόσμος. Η ισραηλινή αεροπορία δεν περιμένει να τους βρει μέσα σε ένα σχολείο. Δε θα βομβαρδίσουν ένα σχολείο με μαθητές. Νοσοκομεία δε θα βομβαρδίσουν ποτέ».

Σε ερώτηση για το πού κρύβεται το αρχηγείο της Χαμάς, οι αιχμάλωτοι απάντησαν οτι κρύβονται στο νοσοκομείο αλ Σίφα. «Στο αλ Σίφα υπάρχει υπόγειο, είναι ένα πιθανό μέρος».

«Το αρχηγείο κρύβεται στο αλ Σίφα», λέει άλλος αιχμάλωτος. «Υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι της Χαμάς, όπως ο Σινουάρ είναι στο αλ Σίφα, στρατιωτικοί και κρατικοί αρχηγοί είναι όλοι εκεί».