ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-animation του IDF: Το αρχηγείο της Χαμάς βρίσκεται σε νοσοκομείο, υποστηρίζει

hamas
Photo: twitter

Πόλεμος στο Ισραήλ: O ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι  η Χαμάς κρύβεται μέσα σε νοσοκομεία

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας το Αλ Σίφα βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Χαμάς, υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο που κατά τον ισραηλινό στρατό ήταν ένα τηλεφώνημα μεταξύ δύο κατοίκων της Γάζας, δόθηκε στη δημοσιότητα επιβεβαιώνοντας ότι τα κεντρικά γραφεία της Χαμάς βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Ο IDF ανάρτησε ένα βίντεο-animation στο X, (πρώην Twitter), που φαίνεται να δείχνει τη δραστηριότητα της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο.

«Η τρομοκρατία δεν ανήκει σε ένα νοσοκομείο και ο Ισραηλινός Στρατός θα επιχειρήσει να αποκαλύψει οποιαδήποτε τρομοκρατική υποδομή», ανέφερε ο IDF.

Στο πλαίσιο ειδικής ενημέρωσης για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος των IDF αποκάλυψε πληροφορίες που «αποδεικνύουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τακτικά την ανθρωπιστική υποδομή στη Λωρίδα της Γάζας προς όφελος των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της, ενώ χρησιμοποιεί το καταφύγιο αμάχων για την προστασία της».

Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος, «η ενεργειακή υποδομή του νοσοκομείου που υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται από τους ασθενείς του, στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για την υπόγεια τρομοκρατική υποδομή της οργάνωσης και τους ηγέτες της οργάνωσης οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, σε ανάρτησή του, αναφέρει: «Η Χαμάς έχει κλέψει καύσιμα από το νοσοκομείο που χρησιμοποιεί για να τροφοδοτήσει- υπόγεια- τις σήραγγές της. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο ενεργειακό στέλεχος της Γάζας, η Χαμάς διαθέτει επί του παρόντος τουλάχιστον ένα εκατομμύριο λίτρα βενζίνης, την οποία έχει κλέψει».

Από την πλευρά της, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Γάζα στον πόλεμο που διεξάγει με το Ισραήλ.

«Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του στρατού του εχθρού στερούνται οποιασδήποτε βάσης», δήλωσε σε ανακοίνωση ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο Εζάτ αλ-Ρίσεκ, διαψεύδοντας ότι «ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου αλ-Σίφα» του μεγαλύτερου της Λωρίδας της Γάζας.