ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Bloomberg: «Η Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ με νέα επίθεση»

Πόλεμος στο Ισραήλ – Bloomberg: «Η Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ με νέα επίθεση»
AP.

«Το Ισραήλ φοβάται επίθεση από τη Χεζμπολάχ, προερχόμενη τον Βορρά», σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Πέραν της Χαμάς, το Ισραήλ καλείται να έλθει αντιμέτωπο δυνητικά και με τους μαχητές της Χεζμπολάχ, της ισλαμιστικής ομάδας με έδρα τον Λίβανο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. «Η Χεζμπολάχ μπορεί να προετοιμάζει τη συμμετοχή στον πόλεμο ή την παραβίαση των συνόρων με το Ισραήλ», τονίσθηκε.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την ευρύτερη περιοχή στα βόρεια της χώρας, με τον IDF να βρίσκεται σε εγρήγορση, έχοντας επιστρατεύσει στρατεύματα, τάγματα πυροβολικού αλλά και άρματα μάχης κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο.

Από την 7η Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς «έσπασε» τον συνοριακό φράχτη στο νότιο Ισραήλ, σκοτώνοντας και κρατώντας ανθρώπους ως ομήρους, η ζωή έχει αλλάξει δραματικά και στα βόρεια της χώρας, καθώς και η Χεζμπολάχ «εξαπολύει» επιθέσεις.

«Πρέπει να παραμείνουμε σε αυτά τα σύνορα, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα αποτροπής», ανέφερε ο Ταγματάρχης Αριέλ, 30 ετών, διοικητής του λόχου στο κιμπούτς Εϊλόν, ο οποίος βρίσκεται σε εφεδρική υπηρεσία.

Η Χεζμπολάχ προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τον στρατό του Ισραήλ, καθώς διαθέτει σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερο αριθμό πυραύλων από τη Χαμάς, αλλά και μεγαλύτερη, πιο επαγγελματική στρατιωτική ισχύ.

Οι περισσότεροι αναλυτές διατείνονται ότι ο Νασράλα, ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης, δεν φαίνεται να παρουσιάζει διάθεση να εμπλακεί στον πόλεμο. Τα διασυνοριακά πυρά μεταξύ των δύο πλευρών είναι καθημερινό φαινόμενο, όμως, είναι πάντοτε περιορισμένα μέχρι στιγμής.

Σχετικές ειδήσεις