ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον Ρίσι Σούνακ – «Έχει χάσει τον δρόμο του»

Μεγάλη Βρετανία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον Ρίσι Σούνακ – «Έχει χάσει τον δρόμο του»
AP.

Ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους, για τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, τις τελευταίες ημέρες.

Η «θύελλα» αντιδράσεων προς το πρόσωπο του Ρίσι Σούνακ καλά… κρατεί στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρετανίας. Ο σκιώδης Υπουργός Δικαιοσύνης του Εργατικού Κόμματος, Στιβ Ριντ, υπογράμμισε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει χάσει τον δρόμο του», αναφορικά με την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Η Ελλάδα είναι ένας πολύ στενός σύμμαχος», σημείωσε αρχικά ο κ. Ριντ και αναφερόμενος στην απόφαση του Ρίσι Σούνακ να αναβάλει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι «θα μπορούσε να είχε καθίσει και να του μιλήσει για τα θέματα που έχουμε με τη μετανάστευση, την ασφάλεια, όλα όσα ζητήματα έχουμε κοινά. Θα έπρεπε να μιλάμε για αυτά. Αντιθέτως, αποφάσισε να γίνει πρωτοσέλιδο».

Σχολιάζοντας, επίσης, την εμφάνιση του κ. Σούνακ στις «ερωτήσεις του Πρωθυπουργού», χαρακτήρισε ως «απόλυτα τρελό και μία σκέτη ανοησία» τον ισχυρισμό του, ότι ο επικεφαλής των Εργατικών, Κίρ Στάρμερ, συντάσσεται με μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συναντώντας τον κ. Μητσοτάκη.

Αυτή η τοποθέτηση ακολουθεί την ολομέτωπη επίθεση του Κιρ Στάρμερ στον Ρίσι Σούνακ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει το αντίστροφο άγγιγμα του Μίδα. Ό,τι αγγίζει, γίνεται… σκουπίδια. Ο Σούνακ επιδιώκει έναν μονοπρόσωπο πόλεμο κατά της πραγματικότητας».

Η «ριζοσπαστική» λύση που προτείνει ο σκωτσέζικος Τύπος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η εφημερίδα Herald Scotland πρόβαλε ως λύση την αντικατάσταση των Γλυπτών με ψηφιακά αντίγραφα στο Βρετανικό Μουσείο.

«Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Τα Γλυπτά θα μπορούσαν να βρίσκονται ψηφιακά, τρισδιάστατα στο Βρετανικό Μουσείο. Τα έθνη έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν πίσω ό,τι ήταν εξαρχής δικό τους. Γιατί είναι δύσκολο αυτό;», επισημάνθηκε στο ρεπορτάζ.

Σχετικές ειδήσεις