ΚΟΣΜΟΣ

Στη δίνη του χιονιά η Γερμανία: Τέσσερις νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία

Στη δίνη του χιονιά η Γερμανία: Τέσσερις νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία
AP.

Ανάμεσα στα θύματα από την κακοκαιρία στη Γερμανία, βρίσκεται και ένα παιδί ηλικίας 10 ετών.

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσα σε εκείνους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν σήμερα (05/12) στη Γερμανία από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε περιοχές της χώρας, τις τελευταίες ημέρες. Με προβλήματα και καθυστερήσεις λειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου, ενώ, η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους γίνεται με δυσκολίες, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Σε αυτοκινητόδρομο της νότιας Βαυαρίας, δύο άνδρες σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, προσέκρουσε σε φορτηγό, λόγω της «παγωμένης» βροχής, η οποία καθιστούσε εξαιρετικά ολισθηρό τον δρόμο.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκάλεσε πολλά ακόμη τροχαία ατυχήματα στην περιοχή του Μονάχου, αλλά περιορισμένης σοβαρότητας. Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το οποίο παρέμεινε κλειστό για το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου, οι πτήσεις διεκόπησαν σήμερα (05/12) εκ νέου, λόγω του πάγου. Το πτητικό πρόγραμμα παραμένει περιορισμένο, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών.

Σε ημιορεινή περιοχή της Σαξονίας, λεωφορείο προσέκρουσε σε εκχιονιστικό μηχάνημα και στη συνέχεια σε δέντρο, προκαλώντας τον θάνατο ενός δεκάχρονου αγοριού, το οποίο επέβαινε στο λεωφορείο. Σοβαρά τραυματίσθηκαν ο οδηγός και ακόμη ένας επιβάτης.

Στη Βάδη – Βυρτεμβέργη, ένας άνδρας 57 ετών δεν κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει εγκαίρως το σύστημα πέδησης και συγκρούσθηκε με λεωφορείο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.

Σχετικές ειδήσεις