ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Μοντέλο του Onlyfans συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ του προέδρου Λουκασένκο

Πολωνία: Μοντέλο του Onlyfans συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ του προέδρου Λουκασένκο

Το μοντέλο που ζούσε στην Πολωνία φέρεται να λειτουργούσε ως πράκτοτας για τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Στη σύλληψη της 36χρονης Ντάρια Οσταπένκο, διάσημου μοντέλου στο Onlyfans, προχώρησαν οι Αρχές στην Πολωνία καθώς φέρεται να κατασκόπευε για τη μυστική υπηρεσία KGB του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η Ντάρια Οσταπένκο κατηγορείται ότι υποδύθηκε την ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης, μαχόμενη υπέρ της δημοκρατίας που επιδιώκει να ανατρέψει τον Λουκασένκο, ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε πραγματικότητα ενημέρωνε την KGB για ακτιβιστές που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό – συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας.

Μάλιστα ανάμεσα στις αρμοδιότητες της Οσταπένκο ήταν να εργαστεί ως μοντέλο, λαμβάνοντας χρήματα από συνδρομητές για διαδικτυακή πορνογραφία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς.

Ως υποτιθέμενη ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης στην Πολωνία «μίλησε για την ανάγκη να δράσουμε πιο αποφασιστικά για την ανατροπή της κυβέρνησης στη Λευκορωσία, συγκεκριμένα με τη βία», ανέφερε το αντιπολιτευόμενο ειδησεογραφικό πρακτορείο Zerkalo.

«Πρότεινε να συλλέξει όπλα, να εισβάλει στη Λευκορωσία και να κάνει μια έκρηξη στα σύνορα με τη Λευκορωσία», αναφέρεται επίσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατηγορείται σύμφωνα με τους νόμους περί κατασκοπείας της Πολωνίας που επιτρέπουν ποινές από πέντε έως 30 χρόνια φυλάκισης.