ΚΟΣΜΟΣ

Δύο βρετανικά πλοία συγκρούσθηκαν στα ανοιχτά του Μπαχρέιν – Δεν υπάρχουν τραυματίες

Δύο βρετανικά πλοία συγκρούσθηκαν στα ανοιχτά του Μπαχρέιν – Δεν υπάρχουν τραυματίες
TWITTER.

Μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη σύγκρουση δύο βρετανικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά των ακτών του Μπαχρέιν.

Ένα δυσάρεστο συμβάν εκτυλίχθηκε στα ανοικτά των ακτών του Μπαχρέιν, όταν δύο πλοία με σημαία Μεγάλης Βρετανίας συγκρούσθηκαν.

Από το περιστατικό δεν κατεγράφησαν τραυματισμοί, αλλά διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται το πλοίο HMS Chiddingfold να ακολουθεί αντίθετη τροχιά και να καταλήγει στο HMS Bangor.

«Συμβαίνουν αυτά, ήδη διεξάγεται εξονυχιστική έρευνα»

Ο Αντιναύαρχος Έντουαρντ Άλγκρεν υπογράμμισε ότι τα αίτια της σύγκρουσης ερευνώνται, ενώ, επεσήμανε πως εφαρμόζονται αυστηρά τα πρωτοκόλλα ασφαλείας των μηχανημάτων, αλλά «δυστυχώς περιστατικά αυτού του είδους μπορούν να συμβούν».

«Σας διαβεβαιώνω ότι διεξάγεται ήδη ενδελεχής έρευνα και θα εφαρμοσθούν οιεσδήποτε αλλαγές που θα μπορούσαν να αποτρέψουν νέα περιστατικά. Εντωμεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας στην περιοχή», συμπλήρωσε.