ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο Μονακό: «Καίει» τον Αλβέρτο ο πρώην λογιστής του - Η μυστική... ερωτική φωλιά του

Σάλος στο Μονακό: «Καίει» τον Αλβέρτο ο πρώην λογιστής του - Η μυστική... ερωτική φωλιά του

Τα «μυστικά του σημειωματάρια» που περιγράφουν λεπτομερώς τις δαπάνες της βασιλικής οικογένειας του Μονακό έχουν πλέον κοινοποιηθεί στη γαλλική εφημερίδα Le Monde

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στο πριγκιπάτο του Μονακό οι αποκαλύψεις του πρώην λογιστής του πρίγκιπα Αλβέρτου, Κλοντ Παλμέρο.

Οι ισχυρισμοί ότι ο «playboy« πρίγκιπας Αλβέρτος, διατηρούσε ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό για να πληρώνει την πρώην ερωμένη του και τα παιδιά που απέκτησε εκτός γάμου - και ότι η σύζυγός του, πριγκίπισσα Σαρλίν, έκανε αλόγιστες δαπάνες, με την οικογένειά της επίσης στη μισθοδοσία - αποδεικνύονται μερικές από τις πιο δυνητικά επιζήμιες αποκαλύψεις.

Επιπλέον σύμφωνα με την Daily Mail ο πρώην εργαζόμενος στο παλάτι αποκαλύπτει πως έξι μήνες μετά τον γάμο του με την Σαρλίν ο Αλβέρτος του έδωσε εντολή να του βρει ένα διαμέρισμα την οποία θα χρησιμοποιούσε για να συναντά της ερωμένες του!

Αυτό βρέθηκε σε μια μοντέρνα πολυκατοικία 12 ορόφων που προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα. Ο Παλμέρο ισχυρίζεται ότι κανόνισε να πληρώνει το ενοίκιο των 3.800 λιρών το μήνα μέσω μιας εταιρείας που δημιούργησε στο όνομά του - Etoile de Mer (Αστερίας) - για να μην εκτεθεί ο πρίγκιπας σε έλεγχο.

Στις 16 Μαρτίου του ίδιου έτους, ο Αλβέρτος λέγεται ότι επισκέφτηκε το διαμέρισμα και ενέκρινε την απόκτησή του.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν προσλάμβανε παράνομους μετανάστες

Επιπλέον ο Κλοντ Παλμέρο ισχυρίζεται ότι η πριγκίπισσα Σαρλίν προσλάμβανε παράνομους μετανάστες με λιγότερες από 90 λίρες την ημέρα (πολύ λίγα χρήματα για το κόστος ζωής στο Μονακό), ενώ το επίδομα προσωπικών της δαπανών εκτινάχθηκε σε περισσότερο από 1 εκατομμύριο λίρες το χρόνο.

Τα παραπάνω – σύμφωνα με την Daily Mail - ισχυρίστηκε ο πρώην λογιστής του πρίγκιπα Αλβέρτου, Κλοντ Παλμέρο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά του παλατιού για περισσότερες από δύο δεκαετίες, αλλά παραιτήθηκε τον Ιούλιο, αφού βρέθηκε στο στόχαστρο ιστοσελίδας για σκάνδαλο διαφθοράς.

Τα «μυστικά του σημειωματάρια» που περιγράφουν λεπτομερώς τις δαπάνες της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό έχουν πλέον κοινοποιηθεί στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Παλμέρο ανησυχούσε ιδιαίτερα για τους «παράνομους μετανάστες» που απασχολούσε η πριγκίπισσα.

Μυστικές πληρωμές του Αλβέρτου σε σύζυγο, ερωμένες και παιδιά

Σύμφωνα με την Le Monde που απέκτησε πρόσβαση στα σημειωματάρια του πρώην διαχειριστή των οικονομικών του πριγκιπάτου, Κλοντ Παλμερό, μέσα σε αυτό υπήρχαν αναφορές για μυστικές πληρωμές του πρίγκιπα.

Ο Αλβέρτος εμφανίζεται πάρα πολύ γενναιόδωρος, ιδιαίτερα προς τις γυναίκες της ζωής του. Όπως τη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Σαρλίν, αλλά και την πρώην ερωμένη του που συνέχισε να επωφελείται από τη γενναιοδωρία του, όπως και τα δύο παιδιά που είχε εκτός γάμου, πριν γνωρίσει τη Σαρλίν, η οποία φαίνεται ότι δεν ήξερε για αυτές τις πληρωμές, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αποκαλύψεις είναι τρομερά επιζήμιες για τον Αλβέρτο, καθώς μέσα από αυτές εμφανίζεται ως ένας αδύναμος μονάρχης που τον «σέρνουν» οι γυναίκες στη ζωή του, συμπεριλαμβανομένων των δύο αδελφών του, της πριγκίπισσας Στεφανί, 58 ετών, και της πριγκίπισσας Καρολίνας, 67 ετών.

Να σημειωθεί ότι ο Παλμερό απολύθηκε από τον Αλβέρτο ως μέρος αυτού που διαφημιζόταν ως «εκκαθάριση» στο Μονακό, μετά τη δημοσίευση καταγγελιών για οικονομικές παρατυπίες που συνδέονται με το παλάτι στο Les Dossiers du Rocher, έναν ιστότοπο που είχε δημιουργηθεί ανώνυμα.

Ο Αλβέρτος αρχικά αγνόησε τους ισχυρισμούς, αλλά απάντησε όταν αυτοί έφτασαν στη γαλλική τηλεόραση. Ο πρίγκιπας απέλυσε τον Λοράν Ανσελμί, τον επικεφαλής του προσωπικού του και αποστασιοποιήθηκε δημόσια από τον Τιερί Λακόστ, τον δικηγόρο και παιδικό φίλο του. Στη συνέχεια, η βασιλική οικογένεια είπε ότι είχε υποβάλει μήνυση, ύστερα από έλεγχο που αποκάλυψε παρατυπίες στους λογαριασμούς του παλατιού. Ο Παλμερό έχει κινηθεί και ο ίδιος νομικά, με τον ισχυρισμό της παράνομης απόλυσης και υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα παρενόχλησης.