ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι-Μέγκαν: Προκαλούν το παλάτι με το νέο τους σάιτ - «Μπορεί να τους το κλείσει το Μπάκιγχαμ»

Χάρι-Μέγκαν: Προκαλούν το παλάτι με το νέο τους σάιτ - «Μπορεί να τους το κλείσει το Μπάκιγχαμ»
(Photo by Chris Jackson/Getty Images for the Invictus Games Foundation)

Το Sussex.com του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ είναι μινιμαλιστικό στη σχεδίασή του με μια μεγάλη φωτογραφία του ζευγαριού στην αρχική σελίδα.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν διακινδυνεύουν μια νέα διαμάχη με τη βασιλική οικογένεια αφού στη νέα τους ιστοσελίδα χρησιμοποιούν τους τίτλους τους και εθνόσημα της βασιλικής οικογένειας ενώ δεν είναι ενεργά μέλη της.

Το ζευγάρι αντικατέστησε την ιστοσελίδα τους στο Archewell με έναν ιστότοπο που ονομάζεται Sussex.com που περιλαμβάνει τις βιογραφίες τους και απαριθμεί τις πρόσφατες δραστηριότητές τους.

Ωστόσο, πηγές προειδοποίησαν ότι η χρήση του τίτλου τους και του βασιλικού τους εθνόσημου για εμπορικούς σκοπούς θα μπορούσε να προκαλέσει παράπονα από το Παλάτι.

Κάποιος είπε: «Θα έχουν πραγματικό πρόβλημα με τη χρήση του ονόματος "Σάσσεξ". Είναι ένας βασιλικός τίτλος και εάν υπάρχει κάποια ένδειξη εμπορευματοποίησης σχετικά με αυτό, θα κλείσει. Είναι απλά συγκλονιστικό που δεν μπορούν να δουν πόσο αδέξιο είναι αυτό που κάνουν.

Ωστόσο, μια πηγή κοντά στο ζευγάρι είπε χθες το βράδυ: «Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν είναι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ. Αυτό είναι γεγονός. Είναι το επώνυμό τους ».

Ο δούκας περιγράφεται στο site ως «ανθρωπιστής, βετεράνος στρατιωτικός, υπέρμαχος της ψυχικής υγείας και αγωνιστής για το περιβάλλον». Η σύζυγός του περιγράφεται ως «φεμινίστρια και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων».

Το online rebranding των Σάσσεξ έρχεται εν μέσω εικασιών ότι το ζευγάρι αναζητά νέες εταιρείες παραγωγής για να συνεργαστούν. Πρόσφατα έληξε η συμφωνία τους με το Spotify, αξίας 18 εκατομμυρίων λιρών, και υπήρξαν φήμες ότι το Netflix ενδέχεται να μην ανανεώσει το συμβόλαιο αξίας 80 εκατομμυρίων λιρών μαζί τους.

Επίσης στον ιστότοπο υπάρχουν σύνδεσμοι για το Ίδρυμα Archewell και την Archewell Productions, καθώς και τον αμφιλεγόμενο ιστότοπο sussexroyal.com που κυκλοφόρησε το 2020 για να συμπέσει με την απόφασή τους να υποχωρήσουν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πιστεύεται ότι ο Δούκας και η Δούκισσα θα χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο για να μοιραστούν τις προσωπικές και επίσημες ενημερώσεις τους, κρατώντας τους θαυμαστές τους μέσω της ενότητας «Ειδήσεις».