ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο κρυφός γιος του - Γιατί ντρέπεται να τον εμφανίσει

kim
Photo: AP

Το να είσαι αδύνατος θα θυμίζει στον πληθυσμό της Βόρειας Κορέας ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από την πείνα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, λέει ο πρώην κατάσκοπος

Πολύ χλωμός και αδύνατος είναι για τα «γούστα» της Βόρειας Κορέας ο γιος του Κιμ Γιονγκ Ουν , αλλά κρατείται «κρυμμένος» και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, λέει ένας πρώην κατάσκοπος.

Τον ισχυρισμό-βόμβα, όπως γράφει η «Daily Mail», έκανε ο Choe Su-yong, συνταξιούχος αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NIS) στη γειτονική Νότια Κορέα.

O πρώην κατάσκοπος ισχυρίστηκε ότι η «μη ελκυστική εξωτερική εμφάνιση του νεαρού φαίνεται να έχει αποθαρρύνει τον Κιμ να παρουσιάσει δημόσια τον γιο του. Σε αντίθεση με τον πατέρα του ή την αδελφή του που είναι ευτραφείς και μοσχοαναθρεμμένοι, ο γιος του Κιμ λέγεται ότι είναι χλωμός και αδύνατος», δήλωσε στους «Korea Times».

Ο σημερινός ηγέτης έχει κατηγορηθεί ότι αναδεικνύει την ομοιότητά του με τον Κιμ Ιλ Σουνγκ, τον παππού του, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη νομιμότητά του. Ωστόσο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν ήταν πάντα παχουλός.

«Ο πατέρας του και η θεία του του είπαν ότι έπρεπε να πάρει βάρος, καθαρά για θέμα γοήτρου και εξουσίας. Όταν θα έπρεπε να συναναστραφεί με την ελίτ της Βόρειας Κορέας και ειδικά τους παλιούς στρατηγούς, η σωματική του διάπλαση θα έπρεπε να τους προκαλεί φόβο. Το να είσαι αδύνατος θα θυμίζει στον πληθυσμό της Βόρειας Κορέας ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από την πείνα στα τέλη της δεκαετίας του 1990».», επισημαίνει ο ίδιος άνθρωπος.