ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στις ΗΠΑ: Συνελήφθη αγρότης που έφτιαχνε πρόβατα... Φρανκενστάιν - Η αρρωστημένη δράση του

Σοκ στις ΗΠΑ: Συνελήφθη αγρότης που έφτιαχνε πρόβατα... Φρανκενστάιν - Η αρρωστημένη δράση του

Απίστευτο περιστατικό που ξεκινάει από το Κιργιστάν και φτάνει στην Μοντάνα των ΗΠΑ

Ένας 80χρονος άνδρας στις ΗΠΑ παραδέχτηκε την ενοχή του για δύο κακουργήματα που σχετίζονται με τις μακροχρόνιες προσπάθειές του να δημιουργήσει γιγάντια υβριδικά πρόβατα χρησιμοποιώντας κλωνοποίηση και παράνομη γονιμοποίηση, δήλωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Ο Arthur "Jack" Schubarth δημιουργούσε υβριδικά πρόβατά τα οποία ήθελε να πουλήσει σε κυνηγούς, ώστε αυτοί να τα χρησιμοποιήσουν ως «τρόπαια» σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Αυτό ήταν ένα παράνομο σχέδιο για τη δημιουργία τεράστιων υβριδικών ειδών προβάτων που θα πωλούνται και θα κυνηγούνται ως τρόπαια», ανέφερε η ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το CBS.

Ο Schubarth, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος 215 στρεμμάτων στη Μοντάνα, είχε πολλούς συνεργούς ώστε να πετύχει το αρρωστημένο εγχείρημά του ξεκινώντας το 2013, δήλωσαν αξιωματούχοι. Εργάζονταν για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο υβριδικό είδος προβάτων για να το πουλήσουν σε ράντζα θηραμάτων.

Ο άνδρας από τη Μοντάνα έφερνε μέρη του προβάτου Argali Marco Polo, το οποίο μπορεί να ζυγίζει περισσότερο από 150 κιλά, στις ΗΠΑ από το Κιργιστάν χωρίς να δηλώσει την εισαγωγή, δήλωσαν οι αρχές.

Το συγκεκριμένο είδος προβάτων προστατεύεται διεθνώς από τη Σύμβαση για το διεθνές εμπόριο απειλούμενων ειδών και προστατεύεται εγχώρια από τον νόμο των ΗΠΑ για τα απειλούμενα είδη. Το είδος, το οποίο είναι το μεγαλύτερο είδος προβάτου στον κόσμο, απαγορεύεται στη Μοντάνα ως τρόπος προστασίας των ιθαγενών προβάτων από ασθένειες και υβριδισμό.

«Ο Schubarth έστειλε γενετικό υλικό από τα μέρη του Argali σε ένα εργαστήριο για να δημιουργήσει κλωνοποιημένα έμβρυα», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Ο Schubarth πλήρωσε 4.200 δολάρια για την κλωνοποίηση το 2015, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και έλαβε 165 κλωνοποιημένα έμβρυα Argali Marco Polo στις 22 Νοεμβρίου 2016.

«Ο Schubart στη συνέχεια εμφύτευσε τα έμβρυα σε προβατίνες στο ράντσο του, με αποτέλεσμα ένα απλό, αγνό γενετικό αρσενικό Marco Polo argali που ονόμασε Montana Mountain King ή MMK», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Το σπέρμα του Montana Mountain King χρησιμοποιήθηκε για τον τεχνητό εμποτισμό διαφόρων άλλων προβάτων και τη δημιουργία υβριδικών ζώων, όλα με στόχο τη δημιουργία μεγαλύτερων, προβάτων για κυνήγι», δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Ο Schubarth και οι συνεργάτες του του φέρεται να πλαστογραφούσαν πιστοποιητικά κτηνιατρικής επιθεώρησης για να μετακινήσουν τα απαγορευμένα πρόβατα μέσα και έξω από τη Μοντάνα. Πούλησε επίσης το σπέρμα του Montana Mountain King απευθείας σε άλλους κτηνοτρόφους», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Το είδος του εγκλήματος που αποκαλύψαμε εδώ θα μπορούσε να απειλήσει την ακεραιότητα των ειδών άγριας ζωής μας στη Μοντάνα», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας επιβολής της άγριας ζωής και των πάρκων Montana Fish, Ron Howell. «Αυτή ήταν μια περίπλοκη υπόθεση και η συνεργασία μεταξύ μας και της U.S. Fish and Wildlife Service ήταν κρίσιμη για την επίλυσή της».

Ο Schubarth αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κάθε κακούργημα. Αντιμετωπίζει επίσης πρόστιμο έως και 250.000 δολαριών και τρία χρόνια εποπτευόμενης αποφυλάκισης.

Ο Schubarth πρόκειται να δικαστεί στις 11 Ιουλίου.