ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Ο Ράμα συνεχίζει τις προσπάθειες να επιβάλλει τον δήμαρχο της αρεσκείας του στη Χιμάρα

Αλβανία: Ο Ράμα συνεχίζει τις προσπάθειες να επιβάλλει τον δήμαρχο της αρεσκείας του στη Χιμάρα

Φρέντι Μπελέρης: Τι αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του

 

Νέα ανατροπή στον πολύπαθο δήμο Χιμάρρας φέρνει η χθεσινή σύλληψη του διορισμένου από την Κυβέρνηση Ράμα, δημάρχου της πόλης Γκέργκι Γκόρος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπελέρη με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για νέα προσπάθεια του καθεστώτος να επιβάλει τον δήμαρχο της αρεσκείας του.

Στην ανακοίνωσή τους οι δημο,τικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπελέρη παραθέτουν μία σειρά από γεγονότα που, όπως υποστηρίζουν, δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας προαλείφει για τον δημαρχιακό θώκο τον πρώην σοσιαλιστή βουλευτή Βαγγέλη Τάβο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η σύλληψη έρχεται συμπτωματικά εννέα ημέρες αφότου ο Ράμα διόρισε τον ομογενή και πρώην στέλεχος και βουλευτή του κόμματος του Βαγγέλη Τάβο περιφερειάρχη Αυλώνας, ο οποίος έτσι έχει και την εποπτεία και διαχείριση για τον Δήμο Χιμάρας. Και συγχρόνως θα μπορεί να ισχυρισθεί ό,τι η δίωξη και η φυλάκιση Μπελέρη δεν στρέφεται εναντίον της μειονότητας.

Επίσης στην ανακοίνωση, αναφέρεται και το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον να τον ορίσει και υποψήφιο για τις αναμενόμενες νέες δημοτικές εκλογές, μετά την οριστική καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου.

Καταλήγοντας, επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρι καθώς, όπως χαρακτηριστικά λένε, οι Χιμαρριώτες θέλουν τον δήμαρχο που ψήφισαν και όχι τον αρεστό του Ράμα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Φρεντι Μπελέρης: Συνελήφθη ο Γκέργκι Γκόρο, ο «εκλεκτός» δήμαρχος Χειμάρρας του Ράμα

Μπελέρης σε Λοβέρδο: Μου ζητούν να παραιτηθώ από δήμαρχος Χειμάρρας - Δεν συμβιβάζομαι

Αλβανία: Ο Ράμα διόρισε τον Βαγγέλη Τάβο ως Περιφερειάρχη Αυλώνα