ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος στη Γαλλία: Βρέθηκαν μετά από 8 μήνες τα οστά του μικρού Εμίλ - Το «χωριό των καταραμένων»

Βρέθηκαν τα οστά του μικρού Εμίλ
Βρέθηκαν τα οστά του μικρού Εμίλ

Η σορός του δίχρονου Εμίλ Σολέιγ, ο οποίος εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη πριν από οκτώ μήνες, βρέθηκαν λίγο περισσότερο από 100 μέτρα από το σπίτι των παππούδων του στις γαλλικές Άλπεις

Η σορός του μικρού Εμίλ Σολέιγ, ο οποίος εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη πριν από οκτώ μήνες, βρέθηκαν στην κοινότητα Vernet, λίγο περισσότερο από 100 μέτρα από το σπίτι των παππούδων του στις γαλλικές Άλπεις, ανέφερε ο τοπικός δήμαρχος.

Οι αρχές είχαν ξεκινήσει μια ξέφρενη αναζήτηση για το αγόρι μετά την εξαφάνισή του τον περασμένο Ιούλιο. Περιηγητές ανακάλυψαν τα οστά του 2χρονου αγοριού κοντά στο απομονωμένο οικογενειακό σπίτι από όπου χάθηκε πέρυσι. Μια πηγή είπε στη MailOnline ότι βρέθηκε μόνο μέρος του σώματος, μερικά οστά και μέρος του κρανίου του.

Ενώ μια βασική πηγή έρευνας είπε ότι τα λείψανα του Εμίλ βρέθηκαν στην ύπαιθρο, περίπου δύο μίλια μακριά από τον οικισμό, ο δήμαρχος του είπε ότι ανακαλύφθηκαν εντός των ορίων του. Ο Φρανσουά Μπαλίκ είπε στην εφημερίδα Le Figaro ότι βρέθηκαν «σε ένα μονοπάτι ανάμεσα στην εκκλησία και το παρεκκλήσι» του χωριού, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Το Vernet αποτελείται από το Haut-Vernet (High Vernet) και το Bas-Vernet (Lower-Vernet) και υπάρχει ένα παρεκκλήσι Saint Pancras, καθώς και δύο ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες - του Saint Martin στο Haut Vernet και του Saint Martha's Bas-Vernet.

Το δράμα που θυμίζει ντοκιμαντέρ του BBC

Ο Mπαλίκ είπε ότι η περιοχή όπου βρέθηκαν το κρανίο και τα οστά του μικρού είχε προηγουμένως «ερευνηθεί ενδελεχώς από χωροφύλακες», υποδηλώνοντας ότι από τότε είχαν μεταφερθεί πίσω στο χωριό, κίνηση που προσθέτει ένα εξαιρετικά ανησυχητικό στοιχείο στην πρόοδο της έρευνας, είπε η πηγή.

«Είναι απίθανο τα ζώα να φέρουν ανθρώπινα λείψανα πίσω στο χωριό όπου κάποιος χάθηκε», είπε. «Αυτό οδηγεί στη θεωρία ότι ένα άτομο έφερε τα λείψανα του Εμίλ πίσω, και ενδεχομένως πολύ πρόσφατα», πρόσθεσε η πηγή. Την Κυριακή (31.3), ολόκληρο το Vernet ήταν αποκλεισμένο από την αστυνομία, χωρίς να επιτρέπεται σε κανέναν να μπει ή να βγει.

Η μακάβρια ανακάλυψη χαρακτηρίστηκε σήμερα ως μια σημαντική ανακάλυψη σε μια εγκληματική έρευνα που έχει μπερδέψει τους ντετέκτιβ από τότε που ξεκίνησαν μια ξέφρενη έρευνα στο ειδυλλιακό χωριό των Άλπεων στις 8 Ιουλίου.

Η μυστηριώδης υπόθεση έχει προκαλέσει συγκρίσεις με το επιτυχημένο δράμα του BBC The Missing, στο οποίο ένα νεαρό αγόρι εξαφανίζεται ενώ κάνει διακοπές με την οικογένειά του στη Γαλλία. Μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους εισαγγελείς στο Aix-en-Provence την Κυριακή ανέφερε ότι «η γενετική ανάλυση προσδιόρισει» τα οστά ότι ανήκουν στον Έμίλ.

Πρόσθεσε ότι η «εγκληματολογική ανάλυση» βρισκόταν επίσης σε εξέλιξη και ότι οι χωροφύλακες πραγματοποιούσαν «πρόσθετη έρευνα» στην περιοχή όπου βρέθηκαν. Η αστυνομία έκλεισε το χωριό στις 27 Μαρτίου σε όλους, εκτός από τους ερευνητές και τους κατοίκους, και οι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ καθώς οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν περαιτέρω πληροφορίες για τα οστά που βρέθηκαν. Η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Μια πηγή είπε στο MailOnline: «Αναλύεται, μαζί με τα οστά του, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου. Τα δόντια του νεκρού έχουν επίσης ανακτηθεί, αλλά κάποια άλλα στοιχεία του σώματος έχουν φύγει. Drones και σκύλοι ανιχνευτές χτενίζουν ολόκληρη την περιοχή της υπαίθρου για να προσπαθήσουν να βρουν περισσότερα. Μέρη του σώματος μπορεί να αφαιρέθηκαν από άγρια ζώα, αλλά καμία θεωρία δεν αποκλείεται», πρόσθεσε η πηγή.

Ο José Morale, δήμαρχος της La Bouilladisse, της πόλης κοντά στη Μασσαλία όπου ζει η οικογένεια του Εμίλ το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, είπε: «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τους υποστηρίξουμε. Για τους γονείς, είναι πολύ περίπλοκο. Δεν υπάρχει ανακούφιση, η θλίψη είναι άπειρη, είμαστε όλοι απογοητευμένοι».

Δεν υπήρχε κανένα ίχνος του Εμίλ από τότε που χάθηκε πριν από οκτώ μήνες, με τους ερευνητές να αρνούνται να αποκλείσουν οποιαδήποτε θεωρία για την τραγωδία, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής και της δολοφονίας.

Η οικογένεια και το πολιτικό υπόβαθρο

Ο Εμίλ βρισκόταν επίσημα υπό τη φροντίδα του παππού του, κου Βεντοβίνι την ημέρα της εξαφάνισής του, καθώς οι γονείς του έκαναν διάλειμμα. Ένας μάρτυρας είδε τον Βεντοβίνι, φυσιοθεραπευτή-οστεοπαθητικό, να κόβει ξύλα έξω από το σπίτι του την ώρα που ο Εμίλ πιστεύεται ότι περιπλανιόταν.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο για την ανακάλυψη των οστών από την οικογένεια του Εμίλ, που ήταν όλοι στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα όταν τους είπαν. Ο κ. Βεντοβίνι είναι ένας ευσεβής Καθολικός που εγκατέλειψε την κλίση του να γίνει μοναχός, προκειμένου να παντρευτεί τη σύζυγό του, Αν. Μεγάλωσαν 10 παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του Éμιλ, Μαρί Σολέιγ.

Το πολιτικό υπόβαθρο της οικογένειας έχει επίσης εξεταστεί από την αστυνομία. Ο πατέρας του Εμίλ, Κολομπάν Σολέιγ, 26 ετών, συνελήφθη για «επίθεση σε αλλοδαπούς» το 2018. Εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστών και αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεσμεύτηκε να παραμείνει στο ραντάρ των Αρχών.

Εκείνη την εποχή, ο Σολέιγ ήταν ακτιβιστής συνδεδεμένος με την Action Francaise, την εθνικιστική και φιλοβασιλική ομάδα, καθώς και με τη νεοφασιστική Bastion Social. Τρία χρόνια αργότερα, το 2021, τόσο ο κ Σολέιγ όσο και η σύζυγός του ήταν υποψήφιοι για τις τοπικές εκλογές στην περιοχή της Μασσαλίας, υποστηρίζοντας το κόμμα Reconquest του Ερίκ Ζεμούρ, του καταδικασμένου ρατσιστή και ισλαμοφοβικού που προσπάθησε να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας πέρυσι.

Τα προεκλογικά τους συνθήματα τότε τους προσδιόρισαν ως «φίλους του Έρικ Ζέμουρ» που ήθελαν να «καθαρίσουν το σύστημα». Ο επικεφαλής εισαγγελέας Ρεμί Αβόν, ο οποίος ηγείται της δικαστικής έρευνας για την εξαφάνιση του Εμίλ, είπε ότι εξετάζονται όλες οι πιθανότητες ότι ο μικρός δολοφονήθηκε, απήχθη ή ενεπλάκη σε ατύχημα.

Επιβεβαίωσε ότι το σπίτι των γονιών του Εμίλ, στη νότια πόλη La Bouilladisse, κοντά στη Μασσαλία, ερευνήθηκε τον Ιούλιο, ενώ επιδρομές έγιναν και στα σπίτια των παππούδων του κοντά και στις Άλπεις.

Η οικογένεια του μικρού Εμίλ είχε καλέσει τους πιστούς να προσευχηθούν στον Benoîte Rencurel όπου ένας Γάλλος βοσκός λέγεται ότι είχε δει εμφανίσεις της Παναγίας από το 1664 έως το 1718.

Το «χωριό των καταραμένων»

Οι κάτοικοι του Vernet εν τω μεταξύ αναφέρθηκαν στην περιοχή τους ως «χωριό των καταραμένων» λόγω των δεσμών του με την καταστροφή. Τον Μάρτιο του 2015, το Vernet αποκλείστηκε επίσης μετά από ένα φρικτό αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 150 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο μωρά.

Το Airbus A320 της Germanwings καταρρίφθηκε σκόπιμα από τον συγκυβερνήτη Andres Lubitz, ο οποίος στο παρελθόν είχε λάβει θεραπεία για τάσεις αυτοκτονίας. Πολλοί κάτοικοι του Vernet συμμετείχαν σε έρευνες στα ψηλά βουνά για πιθανούς επιζώντες εκείνη την εποχή.

Άνοιξαν επίσης τα σπίτια τους στην οικογένεια και τους φίλους εκείνων που χάθηκαν στην καταστροφή.Οι κάτοικοι της κοινότητας συγκλονίστηκαν επίσης από τη δολοφονία σε ένα τοπικό καφενείο πριν από 15 χρόνια.

Η Jeannette Grosos, η οποία διηύθυνε το Café du Moulin, δολοφονήθηκε βάναυσα από έναν πελάτη το 2008. Ο δήμαρχος Φρανσουά Μπαλίκ είπε: «Ήταν ένα πραγματικό δράμα για ολόκληρο το χωριό ένα δράμα από το οποιο δυσκολεύτηκε να αναρρώσει». Ένας κάτοικος του χωριού είπε: «Όλοι το λένε, το Vernet είναι σαν ένα χωριό των καταραμένων».