ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Αναδείχθηκε η «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2024»

Νέα Υόρκη: Αναδείχθηκε η «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2024»

Νέα Υόρκη: Στην κριτική επιτροπή, συμμετείχαν οι: Δημήτρης Φίλιος, Ιουλία Κοκκώση, Γιάννης Στρουμπάκης, Ελένη Ψαρά και Αθανασία Φίλιου

Η νεαρή ομογενής Κατερίνα Καρανδρίκα ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία», ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Αστόρια (Θέατρο «Θέσπις»).

Ο διαγωνισμός που αποτελεί παράλληλη εκδήλωση της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο δεν έχει, επί της ουσίας, τον χαρακτήρα ενός διαγωνισμού ομορφιάς, αλλά συνδέεται περισσότερο με τις γνώσεις και την οπτική της εκάστοτε υποψήφιας απέναντι στην ελληνική κληρονομιά και την σχέση της με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Φέτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας “Εθνικός κήρυκας” παρατηρήθηκε, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά στη συμμετοχή, καθότι στον διαγωνισμό πήραν μέρος συνολικά 12 Ελληνοαμερικανίδες, οι οποίες απέσπασαν θετικά σχόλια για την παρουσία και τις απαντήσεις τους.

Στην κριτική επιτροπή, συμμετείχαν οι: Δημήτρης Φίλιος, Ιουλία Κοκκώση, Γιάννης Στρουμπάκης, Ελένη Ψαρά και Αθανασία Φίλιου.

Σύμφωνα με τις τελικές ανακοινώσεις, η Κατερίνα Καρανδρίκα αναδείχθηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία», η Ελένη Τσιούρη α’ αναπληρωματική, η Ελαΐνα Πούλου β’ αναπληρωματική και ακολούθησαν με σειρά ανακοίνωσης: Τζένη Ντάσκα («Μις Αθήνα»), Αριάνα Σιωτοπούλου («Μις Μακεδονία»), Νικολέττα Αρλότα («Μις Ολυμπία»), Μαρία Θεοδωρέλλου («Μις Πελοπόννησος»), Μαρία Ποταμούση («Μις Αίγιο»), Ουρανία Μπόζου («Μις Πιερία»), Αλεξάνδρα Γκελ («Μις Αρκαδία») και Σταματούλα Φιτζέραλντ («Μις Δωδεκάνησα»).

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 5 Απριλίου θα διεξαχθεί, στην ουσία, η τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση εργασίας για τη διοργάνωση της παρέλασης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο.