ΚΟΣΜΟΣ

«Τζιτζίκια-ζόμπι» με ερωτική υπερδιέγερση έτοιμα να εξαπλωθούν αυτήν την άνοιξη

«Τζιτζίκια-ζόμπι» με ερωτική υπερδιέγερση έτοιμα να εξαπλωθούν αυτήν την άνοιξη
Φωτ.: Unsplash

Ένας μύκητας, γνωστός ως Massospora cicadina, θα προκαλέσει την τάση στα έντομα να ζευγαρώνουν σαν τρελά

Ένας ανατριχιαστικός σεξουαλικά μεταδιδόμενος μύκητας αναμένεται να μεταμορφώσει εκατομμύρια τζιτζίκια σε έντομα -ζόμπι με τεράστια ερωτική διέγερση, καταλαμβάνοντας τα σώματά τους, αναφέρει η New York Post.

Και μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τα τζιτζίκια αναμένεται να εξαπλώσουν τη μόλυνση σε πολλά μέρη των ΗΠΑ- και όχι μόνο- αυτή την άνοιξη, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ένας μύκητας, γνωστός ως Massospora cicadina, θα προκαλέσει την τάση στα έντομα να ζευγαρώνουν σαν τρελά σε περιοχές της νοτιοανατολικής και μεσοδυτικής Ευρώπης καθώς αριθμοί ρεκόρ των θορυβωδών ζωυφίων έρχονται στην επιφάνεια, δήλωσε ένας ειδικός στο CBS News.

Τι προκαλεί ο μύκητας

Ο μύκητας προκαλεί την έκρηξη ενός ασβεστούχου λευκού βύσματος στην πλάτη των εντόμων, καταλαμβάνοντας τον εγκέφαλό τους και προκαλώντας την πτώση των γεννητικών τους οργάνων. Στη συνέχεια στέλνει μια πλημμύρα αδρεναλίνης για να βοηθήσει τα αρσενικά να υποδυθούν τα θηλυκά, προκειμένου να περάσουν τη μόλυνση μέσω του σεξ.

«Με αυτόν τον τρόπο, ο μύκητας είναι σεξουαλικά μεταδοτικός. Έτσι, εξαπλώνεται όπως ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα», δήλωσε στο CBS ο Matthew Kasson, αναπληρωτής καθηγητής Μυκητολογίας και Δασικής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια.

«Υπάρχει αυτή η υπερσεξουαλική συμπεριφορά. Έτσι, τα αρσενικά, για παράδειγμα, θα συνεχίσουν να προσπαθούν να ζευγαρώσουν με τα θηλυκά - ανεπιτυχώς, επειδή και πάλι το πίσω μέρος τους είναι ένας μύκητας», είπε. «Αλλά θα προσποιούνται επίσης ότι είναι θηλυκά για να κάνουν τα αρσενικά να έρθουν σε αυτά. Και αυτό διπλασιάζει τον αριθμό των τζιτζικιών με τα οποία έρχεται σε επαφή ένα μολυσμένο είδος».

Σχετικές ειδήσεις