Θα το...πατήσει ο Κιμ πριν τις αμερικανικές εκλογές; Τι φοβάται ο Λευκός Οίκος

Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στα σχέδια του ηγέτη της Βόρειας Κορέας 
Θα το...πατήσει ο Κιμ πριν τις αμερικανικές εκλογές; Τι φοβάται ο Λευκός Οίκος
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
1'

Ο Λευκός Οίκος αναμένει ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ξεκινήσει εχθροπραξίες τον Οκτώβριο, ανέφερε το NBC News.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, αυτό μπορεί να συμβεί μετά από αίτημα του Πούτιν την παραμονή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αυξανόμενη στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία θα μπορούσε να επεκτείνει σημαντικά τις πυρηνικές δυνατότητες της Πιονγκγιάνγκ και να αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Όπως είπαν στο τηλεοπτικό κανάλι αρκετοί υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, το «σχέδιο του Οκτωβρίου» έχει στόχο να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, με τον οποίο ο Πούτιν θέλει να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία με τους δικούς του όρους.

"Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Βόρεια Κορέα θα συμπεριφερθεί προκλητικά φέτος. Το μόνο ερώτημα είναι πόσο σοβαρή θα είναι η κλιμάκωση", δήλωσε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν σαφή κατανόηση των τύπων τεχνολογίας που παρέχει η Ρωσία στη Βόρεια Κορέα. Σε αντίθεση με τις μεταφορές όπλων, οι οποίες μπορούν να εντοπιστούν φυσικά, οι ανταλλαγές στρατιωτικής τεχνολογίας δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπιστούν.

«Υψηλής ποιότητας τεχνική βοήθεια στη Ρωσία παρέχεται με μορφές που είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να ελεγχθούν», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή