ΚΟΣΜΟΣ

Βρήκαν πλουτώνιο σε εργαστήριο ναρκωτικών-φόβοι για τρομοκρατική δράση

Βρήκαν πλουτώνιο σε εργαστήριο ναρκωτικών-φόβοι για τρομοκρατική δράση

Ραδιενεργές ύλες, κυρίως πλουτώνιο, βρήκε και κατέσχεσε η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της ρωσικής Aστυνομίας, σε επιχείρηση που πραγματοποίησε σε εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών στη Μόσχα.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν πλουτώνιο στο εργαστήριο που κατασκευάζει αμφεταμίνες, δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού παραρτήματος της ρωσικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών.

Δε διευκρίνισε ωστόσο την προέλευση του πλουτωνίου, υπογραμμίζοντας ότι η Αστυνομία θα αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της επιχείρησης την προσεχή εβδομάδα.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν πως κατά την επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και οι υπηρεσίες ασφαλείας, βρήκαν κιβώτια με ραδιενεργό χώμα, που προέρχονται κατά τα φαινόμενα από την ουκρανική πόλη του Τσερνόμπιλ, όπου σημειώθηκε το πυρηνικό δυστύχημα το 1986, κατασχέθηκαν επίσης και αρκετά άτομα συνελήφθησαν.

Μάλιστα οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα άτομα που εμπλέκονται να έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως μετέδωσε το Ιντερφάξ.