ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έκρηξη βόμβας κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Δαμασκό

Συρία: Έκρηξη βόμβας κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Δαμασκό

Βόμβα εξερράγη την Κυριακή κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Δαμασκό της Συρίας, ανέφεραν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Η έκρηξη της βόμβας 50 κιλών, περιγράφεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ως μια «τρομοκρατική» επίθεση, όρο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για τους αντάρτες που μάχονται κατά του Άσάντ.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης εικάζουν ότι υπεύθυνη για την έκρηξη φέρεται να είναι η ταξιαρχία Αχφάντ Αλ-Ρασούλ, μια ισλαμική μαχητική μονάδα, η οποία έχει πραγματοποιήσει, τους τελευταίους δύο μήνες, ποικίλες επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Σε βίντεο που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται ότι προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ θρυμματίστηκαν τα τζάμια από τα γύρω κτίρια.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, σουνίτες αντάρτες έχουν πραγματοποιήσει, αυτόν τον χρόνο, σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με στόχο κυβερνητικά κτίρια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Δαμασκό, εκτείνοντας τον πόλεμο στην έδρα της εξουσίας του Άσαντ.

Το συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναφέρει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις την Κυριακή σκότωσαν 179 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού σε ένα προάστιο της Δαμασκού. Μεταξύ των νεκρών ήταν 14 γυναίκες και 20 παιδιά. Πολλοί ήταν και οι αντάρτες που σκοτώθηκαν σε μάχες στην πρωτεύουσα της Συρίας και τις βόρειες επαρχίες στο Ιντλίμπ και το Χαλέπι.