ΚΟΣΜΟΣ

Παιδιά από τη Β. Κορέα θα υιοθετούν οι Αμερικανοί

Παιδιά από τη Β. Κορέα θα υιοθετούν οι Αμερικανοί

Το πράσινο φως έδωσε το αμερικανικό Κογκρέσο για υιοθεσίες ορφανών παιδιών από τη Βόρεια Κορέα, με νομοσχέδιο που ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα.

Βάσει του νέου αυτού νομοσχεδίου το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διευκόλυνση της υιοθεσίας παιδιών από τη Βόρεια Κορέα από αμερικανούς πολίτες.

Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να εξετάσει σε βάθος τα διπλωματικά και διοικητικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές οικογένειες που επιθυμούν να υιοθετήσουν ορφανά από τη Βόρεια Κορέα» και να προτείνει στο Κογκρέσο την εφαρμογή στρατηγικών για την αντιμετώπισή τους, δήλωσε η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Ιλεάνα Ρος-Λέτινεν.

Αν και έχει στόχο τη διευκόλυνση των υιοθεσιών, ο νόμος θα φροντίζει ώστε τα παιδιά που υιοθετούνται είναι πραγματικά ορφανά και όχι θύματα παράνομου εμπορίου ανθρώπων, υπογράμμισε η βουλευτής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου, στη Ρωσία απαγορεύτηκαν οι υιοθεσίες παιδιών από Αμερικανούς πολίτες.