ΚΟΣΜΟΣ

Star: Σε τραγική κατάσταση τα ναρκοθηρευτικά του Τουρκικού Π.Ν

Star: Σε τραγική κατάσταση τα ναρκοθηρευτικά του Τουρκικού Π.Ν

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα πλέον σύγχρονα ναρκοθηρευτικά γερμανικής σχεδίασης που παρέλαβε το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό μεταξύ 2005-2009.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Star, τα 6 ναρκοθηρευτικά κλάσης AYDIN της Διοίκησης Ναρκοπολέμου με έδρα τη ναυτική βάση Erdek (Αρτάκη) βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση λόγω μη προμήθειας γεννητριών για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα συστήματα των πλοίων.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, τα ναρκοθηρευτικά αναγκάστηκαν να θέτουν σε λειτουργία τις μηχανές τους περίπου 150 ώρες την εβδομάδα με αποτέλεσμα να έχουν καταναλωθεί καύσιμα αξίας TL42,5 εκατ. (€19 εκατ.) και οι ντιζελοκινητήρες τους να έχουν σχεδόν καταστραφεί.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα επιρρίπτει ευθύνες στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς το απαραίτητο κονδύλιο για την προμήθεια γεννητριών είχε δοθεί αλλά το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι συνεχείς αποκαλύψεις περιστατικών κακοδιαχείρισης και κακής οργάνωσης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια είναι η παράπλευρη απώλεια της σύγκρουσης εξουσίας στην Άγκυρα και καταρρίπτουν εν πολλοίς το μύθο της τουρκικής στρατιωτικής ισχύος.