ΚΟΣΜΟΣ

Μακαρονάδα με 3.000 θερμίδες στη λίστα του «γαστριμαργικού πορνό»

Μακαρονάδα με 3.000 θερμίδες στη λίστα του «γαστριμαργικού πορνό»

Στη λίστα με τα πιο ανθυγιεινά πιάτα των αμερικανικών αλυσίδων φαγητού, όσων δηλαδή συνιστούν «γαστριμαργικό πορνό», μπήκε μια μακαρονάδα που έχει περισσότερες από 3.000 θερμίδες.

Πρόκειται για ένα πιάτο της αλυσίδας εστιατορίων «Cheesecake Factory» που ονομάζεται «Bistro Shrimp Pasta». Η εν λόγω μακαρονάδα περιλαμβάνει βούτυρο, κρέμα γάλακτος κι έχει από πάνω τηγανητές γαρίδες με βούτυρο. Περιέχει 3.120 θερμίδες, 89 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 90 μιλιγραμμάρια αλάτι.

Οι ενήλικες θα πρέπει κατά μέσον όρο να καταναλώνουν μέχρι 20 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 1.500 μιλιγραμμάρια αλάτι την ημέρα. Η αλυσίδα εστιατορίων Cheesecake Factory φημίζεται για τις μεγάλες μερίδες της και τη μεγάλη ποικιλία της από τσιζκέικ, πολλά από τα οποία έχουν 1.000 θερμίδες το καθένα.

Το Κέντρο για την Επιστήμη Προς το Δημόσιο Όφελος, μία ΜΚΟ που ασχολείται με θέματα καταναλωτή, το οποίο προωθεί την υγιεινή διατροφή, συντάσσει κάθε χρόνο μία λίστα με πιάτα που συνιστούν «γαστριμαργικό πορνό» με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τα πιάτα με υπερβολικά πολλές θερμίδες, κορεσμένα λίπη και τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού.

Πάνω από το ένα τρίτο των Αμερικανών είναι παχύσαρκοι και σχεδόν το 10% των εξόδων νοσηλείας των πολιτών προέρχεται από παθήσεις που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως διαβήτης τύπου 2, καρδιακά νοσήματα και υπέρταση, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης:

Δίνουν δάνεια για γάμο για να μειωθούν οι ανύπαντρες γυναίκες!

Βίντεο: Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού κρύβει UFO!