ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Φονικές συγκρούσεις μεταξύ FARC και στρατού

Κολομβία: Φονικές συγκρούσεις μεταξύ FARC και στρατού

Τουλάχιστον επτά αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) σκοτώθηκαν σε μια μάχη με δυνάμεις του στρατού στην επαρχία Ναρίνιο στη νοτιοδυτική Κολομβία, στα σύνορα με τον Ισημερινό.


Οι άνδρες του 29ου Μετώπου των FARC σκοτώθηκαν σε μία μάχη σε μια επαρχιακή περιοχή κοντά στην κοινότητα Λέιβα. Οι αρχές κατέσχεσαν έξι τουφέκια, δύο πιστόλια, εκρηκτικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά, δήλωσε ο στρατηγός Λεονάρντο Μπαρέρο.

Η FARC, μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1964, έπειτα από μια εξέγερση των αγροτών, είναι η μεγαλύτερη αντάρτικη δύναμη στην Κολομβία και η παλαιότερη στη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς, σήμερα διαθέτει 8.000 μαχητές.

Η ένοπλη οργάνωση, η οποία χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, συμμετέχει από τον Νοέμβριο του 2012 σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Κούβα με εντεταλμένους της κυβέρνησης του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές, οι οποίες άρχισαν την 19η Νοεμβρίου 2012 στην Αβάνα, επαναλήφθηκαν την 23η Απριλίου, έπειτα από διακοπή ενός μήνα.