ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκη πέντε ατόμων για παράνομη διακίνηση γυναικών

Καταδίκη πέντε ατόμων για παράνομη διακίνηση γυναικών

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Βελιγραδίου καταδίκασε, σήμερα, πέντε άτομα για παράνομη διακίνηση ανθρώπων (human trafficking) και τούς επέβαλε ποινές που ανέρχονται συνολικά σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους πέντε από τα μέλη ενός κυκλωμάτος που προωθούσε γυναίκες στη Σερβία και το Μόλδοβα, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Οι δικαστές, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση "Atina" που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, αθώωσαν δύο άτομα, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου.

Το κύκλωμα "ξεσκεπάστηκε" με τη σύλληψη μελών του που προσπάθησαν να χορηγήσουν πλαστά έγγραφα σε μία γυναίκα από το Μόλδοβα, απειλώντας την να μην μιλήσει, εάν προέκυπτε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Το θύμα είχε μεταβεί στη Σερβία παράνομα, αφού της είχαν υποσχεθεί πως θα βρει δουλειά ως σερβιτόρα. Κατά τη διάρκεια της παράνομης μεταφοράς της διαμέσου των συνόρων, χρειάστηκε να περάσει αρκετές ώρες μέσα σε έναν ποταμό και στη συνέχεια να κρυφτεί σε κάποιο χωράφι με καλαμπόκια, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να παρουσιάσει προβλήματα υγείας, σύμφωνα με την "Atina".