ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠEΣ Σκοπίων: Η υπόθεση κατασκοπείας θα διευκρινιστεί

ΥΠEΣ Σκοπίων: Η υπόθεση κατασκοπείας θα διευκρινιστεί

Η υπουργός Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόβσκα, αναμένει τα αποδεικτικά στοιχεία που θα συγκεντρωθούν προκειμένου οι ύποπτοι κατασκοπείας να οδηγηθούν στο δικαστήριο και να ριχτεί άπλετο φως με ποιον τρόπο η ομάδα χρηματοδοτούνταν και από πού, ώστε να παραδίδει απόρρητες πληροφορίες.

«Οι αρχικές ανακοινώσεις που παρουσιάσαμε στο κοινό κατέστησαν σαφές ότι αυτοί οι άνθρωποι πουλούσαν πληροφορίες λαμβάνοντας υλικά οφέλη ή αποζημίωση σε μετρητά ή άλλου είδους αμοιβή ανάλογα με τη φύση των πληροφοριών που αφορούσαν το κράτος, πληροφορίες οι οποίες δεν είναι για δημόσια γνώση».

Ερωτηθείς αν οι δραστηριότητες της ομάδας προκάλεσαν κάποια μη αναστρέψιμη βλάβη στο κράτος και ποιο ήταν το ενδιαφέρον αυτών των πληροφοριών, η υπουργός είπε ότι σε κάθε χώρα υπάρχουν πάντοτε ευαίσθητες πληροφορίες και σε κάποιο σημείο μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της και υπό την έννοια αυτή η εγκληματική πράξη δεν είναι αδιάφορη και αμελητέα.

«Αντίθετα, είναι ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα κατά του κράτους. Ευτυχώς η ασφάλεια και η υπηρεσία πληροφοριών, σε συνεργασία με το Γραφείο της Δημόσιας Ασφάλειας πραγματοποίησε μια πραγματικά περίπλοκη και εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

Η ομάδα αυτή βρέθηκε ραγισμένη και συνεπώς μειώθηκε ο κίνδυνος για το κράτος, αλλά θέλω να τονίσω ότι κατά την επόμενη περίοδο θα συνεχίσουμε ενισχυμένες δραστηριότητες που σχετίζονται με την παρακολούθηση αυτού του θέματος γιατί η εθνική ασφάλεια παραμένει κορυφαία προτεραιότητά μας και θα ανταποκριθούμε κατάλληλα σε οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλεια», δήλωσε η Γιανκουλόβσκα.