ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε ξανά απεργίας πείνας η Τολοκονίκοβα των Pussy Riot

Ξεκίνησε ξανά απεργίας πείνας η Τολοκονίκοβα των Pussy Riot

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μία από τις δύο φυλακισμένες γυναίκες του συγκροτήματος «Pussy Riot», επανέλαβε την Παρασκευή την απεργία πείνας αφού βγήκε από το νοσοκομείο και κλείστηκε και πάλι στη φυλακή, όπου έχει δηλώσει πως δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Μορδοβίας, «στις 17 Οκτωβρίου, η κρατούμενη Τολοκονίκοβα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στο στρατόπεδο εργασίας αρ. 14. Η θεραπεία της τελείωσε. Στις 18 Οκτωβρίου, έγραψε μια δήλωση στην οποία ανακοινώνει πως αρνείται να λάβει τροφή».

Το μέλος των «Pussy Riot» κατηγορεί τον υποδιευθυντή του στρατοπέδου εργασίας Γιούρι Κουπριάνοφ ότι την απείλησε με θάνατο μετά τη δημοσίευση της επιστολής της για τις συνθήκες κράτησης που θυμίζουν μαρτυρίες από το σοβιετικό Γκουλάγκ.

Σύμφωνα με την ίδια, οι κρατούμενες ταπεινώνονται συστηματικά και υποβαθμίζονται στην κατάσταση των σκλάβων, υποχρεώνονται να δουλεύουν 16 ή 17 ώρες την ημέρα, στερούνται τον ύπνο και είναι υποχρεωμένες να ζουν σε κακές συνθήκες υγιεινής.