ΚΟΣΜΟΣ

Νιου Τζέρσει: Συναγερμός για «ύποπτα» δέματα

Νιου Τζέρσει: Συναγερμός για «ύποπτα» δέματα

Δέματα που περιείχαν μια «ύποπτη» ουσία στάλθηκαν σε τουλάχιστον πέντε ξενοδοχεία κοντά στο στάδιο όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή το Σούπερ Μπόουλ, ο σημαντικότερος αγώνας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από αστυνομικές πηγές.

Άνδρες των αστυνομικών αρχών του Νιου Τζέρσι και του FBI ερευνούν την υπόθεση, προσπαθώντας να διαπιστώσουν εάν η ουσία αυτή είναι επικίνδυνη, δήλωσε ο Τζον Κλίρι, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κάρλσταντ, στο Νιου Τζέρσι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, που επικαλείται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα δέματα αυτά στάλθηκαν σε έξι ξενοδοχεία και στο γραφείο του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Ένας φάκελος που περιείχε μια λευκή σκόνη στάλθηκε στο ξενοδοχείο Econo Lodge στο Κάρλσταντ. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Έιλιμ Νάικ είπε ότι οι αρχές εξέτασαν τη σκόνη και έκριναν ότι είναι ακίνδυνη. «Όλα είναι υπό έλεγχο. Οι αστυνομικοί φεύγουν από το ξενοδοχείο αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι είναι σε επιφυλακή ενόψει του αγώνα που θα δοθεί στις 2 Φεβρουαρίου, στο στάδιο Μετ Λάιφ, στο Ιστ Ράδερφορντ του Νιου Τζέρσι. Οι παίκτες των δύο ομάδων, των Ντένβερ Μπρόνκος και των Σιάτλ Σίχοκς, μένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής.