ΚΟΣΜΟΣ

Εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι αρνούνται να σωθούν

Εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι αρνούνται να σωθούν

Εκατοντάδες παράνομοι μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν στις στοές ενός χρυσωρυχείου κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε το Σάββατο.

Ωστόσο, πολλοί από αυτούς αρνούνται να σωθούν, φοβούμενοι ότι μόλις βγουν στην επιφάνεια θα συλληφθούν, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να έχουν διασωθεί μόλις 24.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιδιοκτήτριας εταιρείας, στην περιοχή αυτή δρουν εκατοντάδες παράνομοι μεταλλωρύχοι που προσπαθούν να εξορύξουν χρυσό από εγκαταλειμμένα μεταλλεία, όμως πιστεύεται ότι στο συγκεκριμένο παραμένουν παγιδευμένοι μόνο 9 άνθρωποι.

Από την πλευρά της, η ιδιωτική εταιρεία παροχής επείγουσας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ER24 ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί με σκοινιά, 24 άνθρωποι. Η εταιρεία αυτή δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να δραπετεύσουν. Ο εκπρόσωπός της είπε όμως ότι το νοσηλευτικό προσωπικό και οι διασώστες θα αποσυρθούν μόλις πέσει το σκοτάδι, αφήνοντας μόνο τους φύλακες της εταιρείας εξόρυξης οι οποίοι θα περιμένουν να βγουν από τις στοές και οι υπόλοιποι.

Όσοι έχουν διασωθεί μέχρι τώρα είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της παράνομης εξόρυξης. Οι 11 πρώτοι θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κατλέγκο Μογκάλε.

Όσοι παραμένουν στο ορυχείο φοβούμενοι τη σύλληψη, δεν είναι παγιδευμένοι γιατί τα σωστικά συνεργεία έχουν απομακρύνει τους βράχους και τα χώματα. Πιστεύεται ότι έχουν αρκετά τρόφιμα και νερό για να αντέξουν στις στοές για αρκετές ημέρες.