ΚΟΣΜΟΣ

«Η Ουκρανία θα κινητοποιήσει όλους τους εφέδρους της»

«Η Ουκρανία θα κινητοποιήσει όλους τους εφέδρους της»

Το Συμβούλιο εθνική ασφάλειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα κινητοποιήσει όλους τους εφέδρους της.

Η Ουκρανία θα κινητοποιήσει όλους τους εφέδρους της ώστε να εξασφαλίσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για μάχη το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα του εδάφους της, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, την ώρα που το Κίεβο καταγγέλλει "ρωσική στρατιωτική επίθεση".

"Το υπουργείο 'Αμυνας αναμένεται να καλέσει απ' όλη την Ουκρανία όλους όσους χρειάζονται οι ένοπλες δυνάμεις αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και άμυνας Αντριι Παρούμπιι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει σύμφωνα με τον ουκρανό αξιωματούχο "να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η ασφάλεια του εδάφους της Ουκρανίας", μετά την "παραβίαση από τη Ρωσία διμερών συμφωνιών, κυρίως όσον αφορά το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας".

Στο Συμβούλιο εθνικής ασφαλείας μετέχουν ανώτατοι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων. Ο Παρούμπιι δήλωσε επίσης ότι έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να βοηθήσουν στην εγγύηση της ασφάλειας της Ουκρανίας.