ΚΟΣΜΟΣ

Βιετναμέζοι αξιωματούχοι: Βρέθηκε τμήμα της πόρτας του Boeing

Βιετναμέζοι αξιωματούχοι: Βρέθηκε τμήμα της πόρτας του Boeing

Αντικείμενα, τα οποία ενδέχεται να αποτελούν μέρος της πόρτας και της ουράς του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, βρέθηκαν από βιετναμέζικα σωστικά συνεργεία.

Το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος διάσωσης των αρχών του εντόπισε αντικείμενα στη θάλασσα τα οποία πιθανόν να αποτελούν συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους με τους 239 επιβαίνοντες.

Συντρίμμια εντοπίστηκαν 80 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά της νήσου Θο Τσου ενώ εικάζεται ότι πρόκειται για τμήμα από την πόρτα και την ουρά του αεροσκάφους.

Τρομοκρατική επίθεση πίσω από την εξαφάνιση του Boeing;

Η Ιντερπόλ - Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας - ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τουλάχιστον δύο διαβατήρια που είχαν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της ως κλεμμένα ή απολεσθέντα χρησιμοποιήθηκαν από άτομα που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο αγνοείται και πρόσθεσε ότι «εξετάζει και άλλα ύποπτα διαβατήρια».

Η διεθνής υπηρεσία ανακοίνωσε ότι δεν έγινε έλεγχος στη βάση δεδομένων της από καμία χώρα σχετικά με τα διαβατήρια ενός Αυστριακού και ενός Ιταλού από τη στιγμή που δηλώθηκαν ως απολεσθέντα μέχρι την αναχώρηση της πτήσης.

false-passports-1-522x293

«Ενώ είναι πολύ νωρίς για να εικάσουμε ότι μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ των κλεμμένων διαβατηρίων και του αγνοούμενου αεροπλάνου, είναι φανερά πολύ ανησυχητικό το ότι κάποιος μπόρεσε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε διεθνή πτήση χρησιμοποιώντας κλεμμένο διαβατήριο καταχωρημένο στις βάσεις δεδομένων της Ιντερπόλ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας Ρόναλντ Νομπλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

MALA1

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το απόγευμα της Κυριακής το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος διάσωσης των αρχών του εντόπισε υλικό στη θάλασσα το οποίο πιθανόν να αποτελείται από συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους με τους 239 επιβαίνοντες.

Όπως αναφέρει το αντικείμενο έχει κίτρινο χρώμα. Μέσα στην επόμενη μια ώρα, τα σωστικά σκάφη του Βιετνάμ θα το έχουν πλησιάσει και θα ξέρουν αν είναι μέρος του αεροσκάφους που αγνοείται ή όχι.

MALA2

Στις έρευνες στη νότια θάλασσα της Κίνας μετέχουν 40 πλοία και 22 αεροσκάφη από τη Μαλαισία, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα.

Στο μεταξύ η οικογένεια ενός Κινέζου επιβάτη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που χάθηκε χθες από τα ραντάρ κάλεσε το κινητό του τηλέφωνο και κατάφερε να συνδεθεί. Οι αρχές της Μαλαισίας προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το σήμα για να εντοπίσουν το Boeing, όπως μετέδωσε κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Κίνας.

MALA3

Ο τηλεοπτικός σταθμός Beijing Television ανακοίνωσε ότι προσπάθησε να καλέσει με την σειρά του το εν λόγω κινητό τηλέφωνο, το οποίο αρχικά φάνηκε να λειτουργεί, όμως στη συνέχεια η κλήση διακόπηκε.

Οι εναέριες επιχειρήσεις, που διακόπηκαν στη διάρκεια της νύχτας, ξεκίνησαν και πάλι από τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι έρευνες στη θάλασσα συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα.

mala4

Η Malaysia Airlines, πάντως, ανακοίνωσε ότι «φοβάται το χειρότερο».

«Φοβούμενοι για το χειρότερο, ένας ειδικός από τις ΗΠΑ στη διαχείριση αντιμετώπισης καταστροφών, θα συνεργαστεί με τη Malaysia Airlines σε αυτή την κρίσιμη στιγμή» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

maa5

Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι αυτοί, ενδέχεται να πρόκειται για το πιο αιματηρό αεροπορικό δυστύχημα από το 2001, οπότε 265 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στις ΗΠΑ από τη συντριβή ενός Airbus A-300 της εταιρείας American Airlines.

Διαβάστε επίσης:

Λάτρης των πτήσεων με το Boeing 777 ο πιλότος του αεροσκάφους

Και άλλα ύποπτα διαβατήρια στην πτήση του Boeing 777

'Ενα περίεργο κίτρινο αντικείμενο ανοιχτά του Βιετνάμ εντόπισαν σκάφη

Θρίλερ με το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Συνεχίζονται οι έρευνες για το χαμένο Boeing 777-200ER