ΚΟΣΜΟΣ

Περιορισμούς στο YouTube εξετάζει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας

Περιορισμούς στο YouTube εξετάζει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σκοπεύει να δημιουργήσει μια ρυθμιστική αρχή για τον τρόπο που λειτουργούν τα κανάλια του YouTube στη χώρα, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετικό άρθρο εφημερίδας.


Η εφημερίδα Al-Sharq al-Awsat αναφέρει σε άρθρο της επικαλούμενη δηλώσεις του επικεφαλής της τηλεπικοινωνιακή ρυθμιστικής αρχής, Ριάντ Καμάλ Νατζέμ, ότι τα κανάλια του YouTube που δημιουργούνται στη χώρα θα πρέπει πρώτα να ελέγχονται από τις αρχές.

Τα κανάλια θα πρέπει να ακολουθούν τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία που απαγορεύει την προσβολή των ισλαμικών παραδόσεων ή του ηθικού κώδικα της χώρας.

Τον Απρίλιο, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν αρκετούς ακτιβιστές οι οποίοι είχαν αναρτήσει στο YouTube βίντεο στα οποία ασκούσαν κριτική στον βασιλιά Αμπντάλα. Μερικά από αυτά τα βίντεο επικεντρώνονταν στην αύξηση του κόστους ζωής ενώ παράλληλα επεσήμαιναν τον πλουσιοπάροχο τρόπο ζωής της βασιλικής οικογένειας, η οποία όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο, επωφελείται από τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της χώρας.

Διαβάστε επίσης:
Πρώην σύμβουλος Μπαρόζο: Η ΕΕ έκανε λάθος διάγνωση