ΚΟΣΜΟΣ

31 τελικά οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Οδησσό

31 τελικά οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Οδησσό

Ο απολογισμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Οδησσό αναθεωρείται προς τα κάτω, στους 31 νεκρούς.

Τριάντα ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε στο κτίριο που αποτελούσε την έδρα συνδικάτων στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν νωρίτερα στην πόλη ανάμεσα σε υποστηρικτές της κυβέρνησης του Κιέβου και φιλορώσους αυτονομιστές, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο αναθεώρησε προς τα κάτω τον προηγούμενο απολογισμό του, ο οποίος έκανε λόγο για 38 νεκρούς. Τα θύματα πέθαναν από δηλητηρίαση που τους προκάλεσε το μονοξείδιο του άνθρακα ή διότι πήδησαν από παράθυρα.

«Πενήντα άνθρωποι, ανάμεσά τους 10 αστυνομικοί, χρειάστηκαν (ιατρικές) φροντίδες», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο, το οποίο είχε κάνει λόγο νωρίτερα περί εμπρησμού.

Το υπουργείο δεν έδωσε καμιά άλλη λεπτομέρεια για την τραγωδία.

Νωρίτερα, στις ταραχές που ξέσπασαν στην Οδησσό, σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.
Η κυβέρνηση της Ρωσίας εξέφρασε πριν από λίγο την «αγανάκτησή» της για τις εξελίξεις στη Οδησσό και κατήγγειλε την «εγκληματική ανευθυνότητα» της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο.

«Η Ρωσία πληροφορήθηκε με αγανάκτηση το νέο έγκλημα που διαπράχθηκε στην Οδησσό και καλεί το Κίεβο και τους δυτικούς υποστηρικτές του να δώσουν τέλος στην αναρχία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του ουκρανικού λαού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

«Αυτές οι τραγικές εξελίξεις (. . .) θεωρούνται από τη Μόσχα ως μια νέα ένδειξη της εγκληματικής ανευθυνότητας των αρχών στο Κίεβο, οι οποίες υποστηρίζουν τους ριζοσπάστες εθνικιστές, περιλαμβανομένου του Δεξιού Τομέα, που διεξάγει μια εκστρατεία τρόμου εναντίον όσων υποστηρίζουν την ομοσπονδιοποίηση (της Ουκρανίας) και πραγματικές τροποποιήσεις του Συντάγματος» της χώρας αυτής, πρόσθεσε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.