ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Ναυτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στη Βαλτική χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας

Πολωνία: Ναυτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στη Βαλτική χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη ναυτικών γυμνασίων στη Βαλτική με τη συμμετοχή των 18 χωρών μελών και μη μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, χωρίς όμως τη Ρωσία, μετά την αναστολή κάθε πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας με αυτή τη χώρα εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.


Η άσκηση αυτή διάσωσης υποβρυχίων με την ονομασία "Dynamic Monarch" –στην οποία θα πάρουν μέρος πολλά είδη στρατιωτικών πλοίων, υποβρύχια, αεροπλάνα και ελικόπτερα– θα πραγματοποιηθεί ως τις 23 Μαΐου από το λιμάνι Γντίνια της Πολωνίας, διευκρινίζει το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του.

Αυτού του είδους τα γυμνάσια έχουν στόχο να ελέγξουν και να ενισχύσουν τις διεθνείς διαδικασίες διάσωσης υποβρυχίων που βρίσκονται σε κίνδυνο, σημειώνει το ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στα γυμνάσια αυτά «έπειτα από την απόφαση του ΝΑΤΟ τον προηγούμενο μήνα να αναστείλει κάθε συνεργασία με τη χώρα αυτή σε απάντηση στην παραβίαση από τη Μόσχα του διεθνούς δικαίου και των θεμελιωδών αρχών που βρίσκονται στη βάση της συνεργασίας μας», εξήγησε ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: «Καυτό» το καλοκαίρι στην Αθήνα για το όνομα των Σκοπίων