ΚΟΣΜΟΣ

Ευρασιατική Οικονομική Ένωση: σε πορεία ένταξης και η Αρμενία

Ευρασιατική Οικονομική Ένωση: σε πορεία ένταξης και η Αρμενία

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS, o Πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαργκσιάν, ζήτησε την υπογραφή Συνθήκης για την ένταξη της χώρας στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, του Καζακστάν και της Λευκορωσίας, που θέτουν σε ισχύ την Ε.Ο.Ε. από 1η Ιανουαρίου 2015, απάντησαν με πρόταση επεξεργασίας του αιτήματος έως την 1η Ιουλίου, τονίζοντας ότι η Αρμενία πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται στα μέλη της Ένωσης. Όπως επισημαίνεται, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, πιστεύει ότι η Συνθήκη ένταξης της Αρμενίας στην Ε.Ο.Ε. πρέπει να εγκριθεί και να υπογραφεί στο συντομότερο δυνατόν. Ο ίδιος τόνισε ότι και το Κιργιστάν έχει πιθανότητες ένταξης στην Ένωση.

«Θα θέλαμε να υποδεχτούμε όλοι μαζί τον καινούριο χρόνο, ως μέλη της Τελωνειακής Ένωσης», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κιργιστάν, Αλμάζμπεκ Αταμπάγιεφ στο συνέδριο του Ανώτατου Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα. «Φυσικά, προηγείται σημαντική προεργασία για την προετοιμασία των σχετικών εγγράφων και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε. Υπάρχουν όλες οι πιθανότητες να ενταχθούν στην Ένωσή μας το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν υπογράφουν για την Ευρασιατική Ένωση