ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου ζητεί να μην αναγνωριστεί η μελλοντική παλαιστινιακή κυβέρνηση

Ο Νετανιάχου ζητεί να μην αναγνωριστεί η μελλοντική παλαιστινιακή κυβέρνηση

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να μην "βιαστεί" να αναγνωρίσει την προσεχή παλαιστινιακή κυβέρνηση συμφιλίωσης που υποστηρίζεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, η οποία θα ορκιστεί τη Δευτέρα.


"Καλώ όλους τους αξιωματούχους της διεθνούς κοινότητας να μην βιαστούν να αναγνωρίσουν μια παλαιστινιακή κυβέρνηση με τη Χαμάς να είναι πλήρες μέλος και η οποία στηρίζεται στη Χαμάς", δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο.

"Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που ζητεί την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ", τόνισε ο πρωθυπουργός, δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού. Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, ο σχηματισμός αυτής της κυβέρνησης "δεν πρόκειται να ενισχύσει την ειρήνη αλλά την τρομοκρατία."

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, το Ισραήλ αρνήθηκε νωρίτερα σήμερα να επιτρέψει τη διέλευση σε τρεις παλαιστίνιους μελλοντικούς υπουργούς από τη Γάζα, έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, για να μεταβούν στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης ώστε να μετάσχουν στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ενώπιον του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στα Παλαιστινιακά Εδάφη στρατηγός Γιοάβ Μορντεχάι ενημέρωσε την Παλαιστινιακή Αρχή ότι δεν επιτρέπει στους μελλοντικούς υπουργούς από τη Γάζα να μεταβούν στη Δυτική 'Οχθη.

Υστερα από αρκετές αναβολές, ο Αμπάς δήλωσε χθες ότι η μελλοντική κυβέρνηση "εθνικής συναίνεσης", η οποία θα συγκροτείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες και τεχνοκράτες θα ορκιστεί τη Δευτέρα.

"Οι υπουργοί δεν θα είναι ούτε μέλη της Φάταχ, ούτε της Χαμάς", διαβεβαίωσε ο Αμπάς.
Η μεταβατική αυτή κυβέρνηση θα αναλάβει να οργανώσει εκλογές εντός έξι μηνών. Επικεφαλής της κυβέρνησης θα είναι ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ράμι Χαμντάλα.

Διαβάστε επίσης: Αυτοσχέδια ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Γάζα