ΚΟΣΜΟΣ

Ντόνετσκ: Αγνοείται λεωφορείο με παιδιά

Ντόνετσκ: Αγνοείται λεωφορείο με παιδιά

Άγνωστοι απήγαγαν λεωφορείο με 25 παιδιά, ανάμεσα στα οποία ορφανά και παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Κυβερνητικής Διοίκησης του Ντόνετσκ.

Το λεωφορείο έφυγε σήμερα το πρωί από την πόλη Σνεζνόε (Ντόνετσκ) με προορισμό την περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ. Στην πορεία, και ενώ συνοδευόταν από διοικητικό αυτοκίνητο ελέγχου, υποχρεώθηκε να σταματήσει σε ελεγχόμενη περιοχή. Ένοπλοι ανάγκασαν τους συνοδούς να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση,το διοικητικό αυτοκίνητο ελέγχου έμεινε στη θέση του και το λεωφορείο συνέχισε την πορεία του προς την κατεύθυνση της Κριμαίας συνοδεία ενόπλων.

Τα παιδιά έμειναν χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και χωρίς βοήθεια. Αυτή τη στιγμή η τοπική διοίκηση διερευνά περαιτέρω το συμβάν.

Ένας από τους ηγέτες της πολιτοφυλακής του Ντονμπάς ενημέρωσε το ειδησεογράφο πρακτορείο Ria Novosti ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το συμβάν. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η αυτό-ανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ οργανώνει μετακινήσεις παιδιών προς τη Ρωσία, αλλά όχι προς την περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της αυτό-ανακηρυχθείσας Λαϊκήςς Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Αλεξάντερ Μποροντάι, δεν απέκλεισε ότι μέλη της πολιτοφυλακής θα μπορούσαν να απαγορεύσουν τη μετακίνηση των παιδιών προς την περιφέρεια Ντνιπροπρτρόφσκ. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρωσία απαιτεί τον έλεγχο των ουκρανικών όπλων

Ουκρανία: Αποσύρεται από το Λουγκάνσκ ο ΟΑΣΕ

Ουκρανία: 9 ανθρακωρύχοι αγνοούνται ύστερα από έκρηξη στο Ντονέτσκ

Ρoή Ειδήσεων